Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Att flyga med husdjur är inte alltid så lätt.Att flyga med husdjur är inte alltid så lätt.Att flyga med husdjur är inte alltid så lätt.
1 AV 2
Nyfikna resenären i Storbritannien satte en kamera på sin väska
2 AV 2
Att flyga med husdjur är inte alltid så lätt.
Foto: SHUTTERSTOCK

Nytt flygbolag låter dig flyga med hunden bredvid

Att behöva åka ifrån sitt husdjur kan för många vara den värsta delen med en utlandsresa. Att lämna bort sin fyrbenta familjemedlem till någon bekant kan kännas lika jobbigt som att placera djuret i planets lastsektion. Men nu finns ett nytt flygbolag som siktar in sig på djurvänliga flygningar.

Att flyga med djur är inte det lättaste – det vet alla som har försökt. Förutom att det sällan känns jättebra att placera en fyrbent familjemedlem ensam i planets lastutrymme – med allt vad det kan innebära av temperaturförändringar och dålig ventilation – finns det mängder av regler om husdjursstorlekar, raser och korgar att ta hänsyn till. Exempelvis får ledarhundar och assistanshundar vara i kabinen, medan andra hundar är föremål för storleksbegränsningar som kräver att större husdjur ska resa som last. En del flygbolag säger också nej till vissa specifika raser.

Men nu kommer goda nyheter för dig som vill flyga med ditt husdjur. Det brittiska flygbolaget K9 Jets har börjat erbjuda djurvänliga flygningar till New York från London, Paris och Lissabon, skriver Time Out. I höst väntas Dubai, Nice och Los Angeles tillkomma på listan. Som passagerare har du två möjligheter: antingen kan du köpa en separat plats för ditt husdjur eller så kan det sitta på golvet vid din plats utan extra kostnad.

Gulfstream-plan som tar 10 passagerare

Det ska sägas direkt att servicen inte är för vem som helst – det är ingen Airbus vi pratar om, utan K9 Jets använder Gulfstream G4-plan som kan ta upp till 10 passagerare. En plats på en K9 Jets-flight kostar cirka 95 000 kronor, inklusive skatter, snacks och förfriskningar.

Fördelen är att du och din lurviga kompis kan promenera rakt ut från planet utan några köer, burar eller lastsektioner. Och du vet åtminstone exakt vem du kommer att sitta bredvid de närmaste timmarna.

LÄS MER: Här är Sveriges 10 hundvänligaste hotell
LÄS MER: Här är de 5 märkligaste flygbolagen i historien
LÄS MER:
Lufthansa introducerar dubbelsängar i luften