Manchester.
1 av 3: Manchester. Foto: Getty Images
Birmingham.
2 av 3: Birmingham. Foto: Colourbox
London.
3 av 3: London. Foto: Istock

Nya lågprislinjerna som går direkt från Arlanda

Arlanda sticker upp som Stockholms nya lågprisflygplats.

Stockholm största flygplats har redan fler lågprislinjer än Skavsta och drar ifrån när fyra bolag öppnar nya destinationer.

Allt om Resor guidar till Arlandas nya lågprisstäder.

Manchester

Zlatan Ibrahimovich är Manchesters största sevärdhet sedan han började spela i United, för svenskar i alla fall. Manchester är också en viktig rockstad; band som Oasis, Stone Roses och The Smiths började här. Manchester Albert Hall, The Deaf Institute och Band on the Wall är ställen att kolla in. Och bara en halvtimme bort med tåg ligger Beatles Liverpool.

Lågprisflyg från Arlanda: Monarch från 28 april 2017.

Birmingham

Storbritanniens näst största stad var tidigt en viktig industristad. Ett minne från den tiden är alla kanaler som då användes för transporter. I dag kan man hyra kanalbåt och färdas i sakta mak genom den ena slussen efter den andra. Inom räckhåll ligger bland annat Shakespeares födelsestad Stratford-upon-Avon.

Lågprisflyg från Arlanda: Monarch från 28 april 2017.

London Luton

Lågprisflyg till London är ingen nyhet, men det var länge sedan man kunde flyga direkt till Luton Airport. Från denna flygplats tar man sig till London på en dryg timme, men gillar man brittiskt mysrys kör man västerut mot South Oxfordshire i stället. Där ligger flera av de små städer där ”Morden i Midsomer” spelades in, som Thame och Wallingford.

Lågprisflyg från Arlanda: Monarch från 28 april 2017.

München

Ölfestivalen Oktoberfest är Münchens största evenemang med mängder av besökare. Den 16 september 2017 är det dags för nästa fest. München är också ett bra avstamp för resor i Bayern, kanske till sagoslottet Neuschwanstein eller rokokokyrkan Wieskirche. Salzburg i Österrike och Alperna i både Tyskland och Österrike ligger inte heller långt bort.

Lågprisflyg från Arlanda: Transavia från 26 mars 2017.

München. Foto: Anibal Trejo

Eindhoven

Eindhoven är nog mest känd för sitt fotbollslag PSV, som fått sitt namn av stadens största industri Philips (Philips Sport Vereniging), men förutom fotboll har staden också ett rikt nöjesliv. Eller ta flygbussen åt andra hållet, till den charmiga medeltidsstaden den Bosch med kanaler, trappgavlar och Jheronimus Bosch Art Center som visar 1400-talskonstnärens myllrande konst.

Lågprisflyg från Arlanda: Transavia från 3 april 2017.

Milano Malpensa

Milano har redan en rad flyglinjer från Stockholm. Easyjets nya går till Malpensaflygplatsen som ligger bra till för resor till Comosjön. Den djupa sjön, kantad av höga berg, är känd för sitt vackra landskap – och på senare år för att George Clooney äger ett hus i byn Laglio. Runt sjön dräller det av eleganta hotell och restauranger, som Villa D’Este där stjärnor som Madonna och Bruce Springsteen har synts till.

Lågprisflyg från Arlanda: Easyjet från mars 2017.

Milano. Foto: Beatrice Preve

Lyon

Frankrikes tredje största stad är ett riktigt matmecka. Till detta har framför allt stjärnkocken Paul Bocuse bidragit, med sin trestjärniga restaurang L'Auberge du Pont de Collonges och kock-VM Bocuse d’Or. Tycker man att hans prisnivå är i saftigaste laget äter man på en bouchon, Lyons bistroer med lokal mat till vettiga priser. Lyon är också en bra startpunkt för resor i Rhonedalen och franska Alperna.

Lågprisflyg från Arlanda: Easyjet från 19 november 2016.

Lyon. Foto: Martin Molcan / PANTHERMEDIA / MARTIN MOLCAN

Reykjavik

När Wow Air flyttar från Västerås flygplats till Arlanda öppnas en rad möjligheter att flyga till USA via Island. Men stanna gärna i Reykjavik och njut av stadens oväntat glada nöjesliv. Islands dramatiska landskap är lätt att nå med hyrbil. Gyllene cirkeln till Tingvalla, där vikingarna hade sitt Allting, och gejsern Strokkur ingår i standardturen, men kör gärna Ringvägen runt hela ön.

Lågprisflyg från Arlanda: Wow Air från 18 november 2016.

Reykjavik. Foto: Linda Iliste

New York

USA:s största stad behöver knappast någon presentation. Wow Air erbjuder ännu en möjlighet att flyga dit för den som inte har något emot flygbyte i Reykjavik. Flygbolagen är många så jämför tider och priser. Wow Air flyger liksom SAS till New Jersey-flygplatsen Newark.

Lågprisflyg från Arlanda: Wow Air via Reykjavik från 18 november 2016.

 

Miami

South Beach och Ocean Drive med sina pastellfärgade art déco-hus hör till höjdpunkterna i Floridas näst största stad (efter Jacksonville). Miami har den sydligaste av de stora flygplatserna i Florida och är alltså en bra startpunkt för resor ut till Key West och nationalparken Everglades.

Lågprisflyg från Arlanda: Wow Air via Reykjavik från 5 april 2017.

 

Miami Foto: Getty Images

Boston

Boston har en gedigen plats i USA:s historia, från Boston teaparty som 1773 blev startskottet för den amerikanska revolutionen. Staden har ett med amerikanska mått mätt småskaligt centrum med ett uppiffat hamnområde. Inom räckhåll finns New Englands klassiska turistmål som Cape Cod och Martha’s Vineyard.

Lågprisflyg från Arlanda: Wow Air via Reykjavik från 18 november 2016.

Washington

USA:s huvudstad har en rad attraktioner, särskilt National Mall med flera minnesmärken och museer. Till de mer sevärda hör National Air & Space Museum där man kan se bland annat Charles Lindberghs flygplan ”Spirit of St Louis” och Apollo 11. National Mall är platsen för några av USA:s viktigaste politiska demonstrationer och tal, som Martin Luther Kings ”I have a dream”.

Lågprisflyg från Arlanda: Wow Air via Reykjavik från 18 november 2016.

 

Washington DC. Foto: Olegalbinsky / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO ISTOCKPHOTO

San Francisco

Golden Gate-bron, spårvagnarna, Pier 39 med sina sjölejon i Fisherman’s Wharf, nya moderna konstmuseet SFMOMA… Det finns mycket att se i San Francisco. Och när det är gjort väntar vackra Highway 1 söderut mot Los Angeles eller vindistriktet Napa Valley norr om staden.

Lågprisflyg från Arlanda: Wow Air via Reykjavik från 18 november 2016.

 

Los Angeles

LA:s gigantiska stadslandskap rymmer allt från Hollywoods kändiskvarter och Disneylands drömvärld till det alltmer uppsnofsade Downtown. Hyr gärna bil och kör in i landet, till Grand Canyon och Las Vegas. Eller ta Highway 1 och kombinera med San Francisco.

Lågprisflyg från Arlanda: Wow Air via Reykjavik från 18 november 2016.

 

Los Angeles. Foto: Shutterstock

Toronto

Kanadas största stad ligger på Lake Ontarios norra sida, bara 13 mil från Niagarafallen på gränsen till USA. Staden har fått en upprustning på senare år med bland annat Queens Quay vid Lake Ontario och allt hipstertätare The Junction. Toronto är förstås också känd för hockeylaget Maple Leafs som haft en rad svenska spelare, som Börje Salming och Mats Sundin.

Lågprisflyg från Arlanda: Wow Air via Reykjavik från 18 november 2016.

 

Montreal

Franska är huvudspråket men här talas även engelska förstås, och många andra språk, för Montreal är känd som en multikulturell stad med allt vad det innebär av mångskiftande krog- och kulturliv. Vieux-Montréal (gamla Montreal) är rätt ställe att påbörja utforskandet av staden. Liksom Toronto är Montreal en hockeystad av rang. Montreal Canadiens var med i NHL redan när ligan startade 1917.

Lågprisflyg från Arlanda: Wow Air via Reykjavik från 18 november 2016.

 

LÄS OCKSÅ:

• 12 smarta knep för att boka billigaste flyget

• Stort test av flygsökmotorer – så hittar du billigaste biljetterna

• 13 dyra misstag när du bokar resan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande