Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En Boeing 737-800 efter ankomsten till Ushaia på Argentinas sydspets.En Boeing 737-800 efter ankomsten till Ushaia på Argentinas sydspets.En Boeing 737-800 efter ankomsten till Ushaia på Argentinas sydspets.
Flygplatsen på Longyearbyen på Svalbard är världens nordligaste.Flygplatsen på Longyearbyen på Svalbard är världens nordligaste.Flygplatsen på Longyearbyen på Svalbard är världens nordligaste.
1 AV 3
Hemliga budskap på uniformerna och två olika startår.
2 AV 3
En Boeing 737-800 efter ankomsten till Ushaia på Argentinas sydspets.
Foto: NORWEGIAN
3 AV 3
Flygplatsen på Longyearbyen på Svalbard är världens nordligaste.
Foto: SHUTTERSTOCK

Ny spännande flygrutt för äventyrslystna

Världens nordligaste kommersiella flygplats ligger på Svalbard, och den sydligaste i Ushuaia, längst ner på Eldslandet vid Argentinas sydspets. Och från och med nu kan du flyga med Norwegian mellan båda platserna.

I lördags, den 21 september, öppnade Norwegian sin åttonde inrikesrutt i Argentina, skriver den danska resenyhetssajten Check-in. Lågprisbolaget har flugit inrikes i Argentina i två år. Den nya förbindelsen innebär att man har två flighter i veckan mellan Jorge Newbery Airport i Buenos Aires och Ushuaia, även kallad ”porten till Antarktis”.

Den nya förbindelsen innebär att man nu kan flyga med Norwegian från världens nordligaste flygplats på Longyearbyen på Svalbard till världens sydligaste flygplats Ushuaia i Argentina.

LÄS MER: Här är flygplatserna med billigast och dyrast taxfree 

Mellanlandning i Oslo och London

Resan från Arktis till Antarktis är på knappt 1 600 mil och cirka 25 timmar i luften, fördelat på fyra flygningar. Resan börjar i Svalbard, som ligger ungefär 100 mil från Nordpolen. Från Svalbard flyger man via Oslo och vidare till London. I London går man sedan ombord på en Boeing 787 Dreamliner i Gatwick för en nattflygning till Buenos Aires i Argentina. Efter att ha gjort ett uppehåll i Buenos Aires en dag flyger man till sist vidare med den nya inrikeslinjen från Buenos Aires till Ushuaia.

– Att resa från Svalbard i Arktis till porten till Antarktis är en spännande resa för flygentusiaster och äventyrslystna, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef på Norwegian. Att det är möjligt att flyga hela denna långa rutt med Norwegian visar verkligen att vi är ett globalt flygbolag med ett globalt linjenät.

Förutom till Ushuaia flyger Norwegian också till Córdoba, Mendoza, Neuquén, Salta, Bariloche, Iguazú och Jujuy i Argentina. Alla rutterna har sin utgångspunkt i Buenos Aires.

LÄS MER: Sträckorna som flygbolagen tjänar mest på