Till Bristols turistattraktioner hör det så sent som nu i sommar öppnade nya flygmuseet, Bristol Aviation Center. Dess mest uppmärksammade sevärdhet är ett Concordeplan.
1 av 3: Till Bristols turistattraktioner hör det så sent som nu i sommar öppnade nya flygmuseet, Bristol Aviation Center. Dess mest uppmärksammade sevärdhet är ett Concordeplan. Foto: SHUTTERSTOCK
Tidigare i år lanserade Monarch och BMI Regional direktflyg till Birmingham från Arlanda respektive Landvetter. Bristollinjen invigs den 30 oktober.
2 av 3: Tidigare i år lanserade Monarch och BMI Regional direktflyg till Birmingham från Arlanda respektive Landvetter. Bristollinjen invigs den 30 oktober. Foto: SHUTTERSTOCK
Det är brittiska flygbolaget EasyJet som fortsätter att expandera på Stockholm Arlanda.
3 av 3: Det är brittiska flygbolaget EasyJet som fortsätter att expandera på Stockholm Arlanda. Foto: SHUTTERSTOCK

Ny direktlinje till heta brittiska staden

Vi svenskar älskar att resa till England och nu får vi ännu en direktlinje.

Det blir direktflyg mellan Arlanda och Bristol från och med i höst.

Det är brittiska flygbolaget EasyJet som fortsätter att expandera på Stockholm Arlanda. Den nya satsningen innebär att Arlanda får en helt ny destination, Bristol i sydvästra England.

– Bristol är en stad med mycket historia men som de senaste åren också växt fram som en hot spot för kultur och kreativitet, säger Gary Robson, Nordenchef för Visit Britain. En urban stad med aktivt nattliv.

LÄS MER: Kreativitet och nytänkande i gröna Bristol

Bristol Aviation Center

Till Bristols turistattraktioner hör det så sent som nu i sommar öppnade nya flygmuseet, Bristol Aviation Center. Dess mest uppmärksammade sevärdhet är ett Concordeplan, det sista som tillverkades av den berömda sorten och också det sista som flögs (och som inför stor publik gjorde sin sista landning just i Bristol 2003)

LÄS MER: Nu kan du köpa delar av klassiska Concordeplan 

Nära till Bath, Cornwall och Devon

Från Bristol reser man enkelt vidare till andra delar av Storbritannien. Exempelvis till grannstaden Bath (bara två mil bort) med sina vackra gamla välbevarade miljöer och berömda bad byggda av romarna för nära 2 000 år sedan. Sydvästra delen av Storbritannien erbjuder också Cornwalls vackra stränder, Devons gröna landskap och södra Wales med spektakulära slott och golfbanor i världsklass.

LÄS MER: Första bilderna på nya Concordeplanet – se här! 

Direktflyg från Arlanda och Landvetter

Tidigare i år lanserade Monarch och BMI Regional direktflyg till Birmingham från Arlanda respektive Landvetter. I och med Easy Jets linje till Bristol erbjuds svenska resenärer nu direktflyg till sex olika brittiska städer: London, Manchester, Birmingham, Bristol, Cambridge och Edinburgh.

Bristollinjen invigs den 30 oktober och får två avgångar i veckan (måndagar och torsdagar). Linjen trafikeras med en Airbus A319.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande