1 av 2
2 av 2

Så reser du jorden runt till vrakpris – se rutten

Många av oss drömmer om att göra en jorden-runt-resa.

Med senare års sjunkande flygpriser är det inte längre en omöjlig dröm.

En flygresespecialist har lyckats pussla ihop en jorden-runt-resa med stopp i sex städer för bara drygt 10 000 kronor.

Tilltagande flygbolagskonkurrens, fler lågprisbolag och allmänt sjunkande biljettpriser gör att en jordenruntresa inte längre är en omöjlig dröm för vanliga inkomsttagare utan tvärtom blivit ekonomiskt fullt genomförbar.

LÄS MER: Ryanair eller Norwegian - vilket flyg är bäst?

Totalt pris på ungefär 10 000 kronor

För att illustrera det hela har den amerikanska flygresespecialisten Airfare Spot plockat ihop en långresa från New York till Paris och med stopp därefter i Mellanöstern, Sydostasien, Australien och Hawaii innan man når New York igen. Totalpris: 1 321 dollar (motsvarande 10 745 svenska kronor). Resan sträcker sig över 18 dagar i november.

Sydney är en utav städerna som är inkluderade i resplanen. Foto: SHUTTERSTOCK

Av ekonomiska skäl sker flera resor med lågprisbolag där du kan tvingas betala extra för att checka in bagage. Men reser du med mindre bagage slipper du extrakostnaderna.

LÄS MER: Skulle avlivas – nu reser gatuhunden jorden runt 

New York är startskottet på resan

Resan börjar i New York 14 november med ett Norwegianflyg till Paris. Efter fyra dagar bär det vidare till Abu Dhabi. Här tillbringas fyra dagar men vill du hellre se Dubai så ta bussen dit (den tar bara en och en halv timme). Från Dubai avgår också nästa etapp - en flygning till Singapore. Där stannar du två nätter och lyfter sedan mot Sydney. Tre dygn senare lyfter du mot Honolulu på Hawaii där du stannar två dagar innan det bär med åter till startpunkten New York.

För bosatta i Europa bör det inte vara något större problem att pussla ihop en liknande resa, fast med utgång från Paris eller någon annan större ort i Europa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande