Ramptornet på Stockholm Arlanda har stått övergivet i 15 år.
1 av 6: Ramptornet på Stockholm Arlanda har stått övergivet i 15 år. Foto: JOAKIM JOHANSSON
Nu har det fått nytt liv – och väntar på sina första gäster.
2 av 6: Nu har det fått nytt liv – och väntar på sina första gäster. Foto: JOAKIM JOHANSSON
Swedavia i samarbete med HomeAway tävlar ut övernattningar i ramptornet.
3 av 6: Swedavia i samarbete med HomeAway tävlar ut övernattningar i ramptornet. Foto: JOAKIM JOHANSSON
Lyxfrukost serverad i tornlägenheten ingår i vinsten.
4 av 6: Lyxfrukost serverad i tornlägenheten ingår i vinsten. Foto: JOAKIM JOHANSSON
Lägenheten har inretts av konstnären Cilla Ramnek.
5 av 6: Lägenheten har inretts av konstnären Cilla Ramnek. Foto: JOAKIM JOHANSSON
Drömboende bland flygplanen för den sanna flygentusiasten?
6 av 6: Drömboende bland flygplanen för den sanna flygentusiasten? Foto: JOAKIM JOHANSSON

Nu kan du övernatta i Arlandas övergivna ramptorn – gratis

STOCKHOLM ARLANDA. Är du flygentusiast?

Ta då chansen att vinna ett gratis drömboende – i en nyinredd lägenhet i ramptornet på Arlanda flygplats.

Det gamla ramptornet på Stockholm Arlanda flygplats var tidigare arbetsplats för de som skötte parkeringen av flygplanen. Det har stått övergivet i 15 år. Men nu har det förvandlats till  en av Sveriges mest spektakulära och unika lägenheter och inretts av den svenska konstnären och designern Cilla Ramnek. Lägenhet är på närmare 35 kvadratmeter och har eget kök samt panoramavy över start- och landningsbanor på flygplatsen.

 – Jag tackade ja till det här projektet för att jag tyckte att miljön var så extraordinärt cool på ett sätt som jag verkligen gillar, säger Cilla Ramnek.

– Dels rent estetiskt och dels för att det andades lite av övergiven plats, något jag alltid tjusas av. Det här är lätt räknat bland de roligaste miljöerna jag någonsin jobbat med, jag inspireras av själva platsen med dess specifika förutsättningar och sen föds inredningen ur det naturligen.

LÄS MER: Världens 13 häftigaste övergivna platser

Gratis boende på Arlanda

Nu finns chansen att få bo gratis i lägenheten ett dygn genom en tävling som genomförs av Swedavia i samarbete med HomeAway, världens ledande uthyrare av semesterbostäder. 

Tävlingsvinnarna möts dessutom av vip-service direkt vid ankomsten, får besöka flygtornets balkong 80 meter upp i luften och tas till spännande bakom-kulisserna-upplevelser  på flygplatsen. Ingår gör även en frukost tillagad av Ronny Latva, medlem i det svenska konditorlandslaget, samt middag på ansedda restaurangen Pontus in the Air. 

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda både svenska och internationella gäster möjligheten till ett helt unikt boende, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

– Samtidigt är det en möjlighet att få visa upp allt spännande som Skandinaviens snabbast växande flygplats har att erbjuda.

LÄS MER: Då får Arlanda preclearance för USA-resor

Tävling med HomeAway

Vinnaren av upplevelsen kan bjuda med upp till tre gäster. Förutom övernattningen i ramptornet får vinnaren även tre extra nätter i ett semesterboende från HomeAway i Stockholm, Oslo, Köpenhamn eller Helsingfors. 

Tävlingen går ut på att formulera ett vinnande svar på frågan: Vad skulle du tycka vara det mest spännande med att vinna en övernattning i ramptornet på Stockholm Arlanda?

Tävlingsperioden pågår från 13 juni till 30 juli 2017. Fem lyckliga vinnare kommer att utses från Sverige och andra utvalda länder i Europa. 

HÄR kan du delta i tävlingen.

LÄS MER: Så funkar det okända VIP-rummet på Arlanda

Aktuellt just nu