<p>Snälla, inga fötter inom synhåll på flyget.</p>
1 av 4: <p>Snälla, inga fötter inom synhåll på flyget.</p> Foto: Colourbox
<p>Du ska inte köra yogapass på planet – så du behöver inte ha yogabyxor på dig!</p>
2 av 4: <p>Du ska inte köra yogapass på planet – så du behöver inte ha yogabyxor på dig!</p> Foto: Getty
<p>T-shirt före linne tack! Vi vill inte se armhålor.</p>
3 av 4: <p>T-shirt före linne tack! Vi vill inte se armhålor.</p> Foto: Colourbox
<p>Ta det försiktigt med parfymen!</p>
4 av 4: <p>Ta det försiktigt med parfymen!</p> Foto: Aliaksei Smalenski / ALIAKSEI SMALENSKI

Nio saker du inte ska ha på dig när du flyger

Visst är det viktigt att klä sig bekvämt när man flyger, men det finns ändå vissa gränser för vad man kan utsätta sina medpassagerare för.

Här är nio saker du absolut ska undvika att ha på dig på planet.

Bekvämlighet är a och o när man flyger. Sätena är trånga, dina fötter svullnar och när du sitter länge i samma ställning börjar tajta kläder skava på obehagliga ställen. Men det betyder inte att du ska offra all värdighet på bekvämlighetens altare. Eller på moderiktighetens för del delen.

Om du är osäker på vad som är okej så har vi tagit fram en lista över de värsta plaggen som man kan se på ett plan. Så var inte en person som bär det här när du flyger:

1. Kortbyxor

Alla borde veta att man inte har kortbyxor när man flyger. Ingen vill se dina håriga ben eller känna dina nakna knän pressas mot en i sätet. Det samma gäller för korta kjolar utan strumpbyxor.

LÄS OCKSÅ: Skamliga bekännelser – så mycket stjäl vi på planet

2. Ärmlösa T-tröjor

Det sista dina medpassagerare vill se när du lyfter upp ditt handbagage på hyllan är dina håriga armhålor. Det näst sista är dina rakade armhålor. Nakna armhålor är inte okej på ett trångt plan någonsin. Vi kommer bara att fundera över om du använt tillräckligt med deodorant för hela resan.

3. Flip flop

Detta är inte en civiliserad fotbeklädnad någonstans utom på stranden, eller på väg till och från stranden. Vi har betalat dyrt för våra flygbiljetter och vill inte se dina nakna, semesterslitna fötter.

LÄS OCKSÅ: Så påverkas planet av att din mobil är på

4. Mjukisbyxor

Mjukisbyxor har man på tre ställen – på gymmet, i hemmet, på campingplatsen. Ingen annanstans. Du kan komma undan med mjukisbrallor om du är idrottare på väg till en olympiad, men inte annars.

5. Pyjamas

Vi vet att det låter jättemärkligt men det finns människor som tror att pyjamas är acceptabel reseklädsel bara för att man flyger över natten. Så är det inte. Stanna hemma och res i drömmen i stället.

6. Tröjor med stötande budskap

Vi förstår att du vill visa hela världen vad du tycker och att du hel enkelt inte ställer upp på samhällets normer. Men då kanske du ska välja ett annat transportmedel än ett trångt flygplan. T-tröjor med könsord, satanistiska budskap eller bilder på sexställningar kan du väl lämna i det incheckade bagaget.

LÄS OCKSÅ: Checklista – så blir du hatad på flyget

7. För mycket parfym

Lite parfym gör att du känner dig säkrare och fräschare men då ska betoningen ligga på “lite”. Idén är att människor som kommer nära ska ana doften, inte att folk fyra rader bort ska tuppa av.

8. Yogabrallor

Gjorda i ett funktionellt material som andas, är följsamma och känns knappt på kroppen. Perfekta resebyxor, inte sant? Fel. Yogabyxor är för tajta. Lämna lite åt fantasin, för tusan. Vi vill inte veta allt om dig.

LÄS OCKSÅ: Flygbolag stoppade 10-årig flicka med leggings

9. Jättestor dunjacka

Det spelar ingen roll att du kommer direkt från Val d’Isere, packa ner den där jackan i det incheckade bagaget. Vi andra vill få plats med våra grejer i bagagehyllan också.

Källa: News.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande