Amerikanska flygbolag kan inte neka servicedjur på kommersiella flygningar.
Amerikanska flygbolag kan inte neka servicedjur på kommersiella flygningar. Foto: SHUTTERSTOCK

Minihästen Flirty väckte känslor på flygningen

Minihästen Flirty med 68 centimeter i mankhöjd sågs checka in på flygplatsen i Chicago med matte Abrea Hensley. Händelsen gick inte obemärkt förbi, och många passagerare noterade det udda sällskapet. Flirty är en ledsagarhäst som underlättar för sin matte i sociala sammanhang, skriver Business Insider.

Amerikanska transportdepartementet meddelade i augusti att miniatyrhästar är godkända som ledsagardjur på kommersiella flygningar i USA, vilket Allt om Resor skrev om här.

https://twitter.com/AmberleyBabbage/status/1167239500185161728

Minihästar godkända på alla flygningar i USA

Härom veckan checkade Abrea Hensley och hennes ministo, Flirty in på Chicago flygplats för en flygning till Omaha, Nebraska, skriver Business Insider.

Hensley som lider av psykisk problematik är allergisk mot hundar och har i stället Flirty som stöd vid sin sida. Det gäller även när hon flyger.

https://www.instagram.com/p/B17ZKUwAFY0/?utm_source=ig_web_copy_link

En liten häst är inte vad man förväntar sig att se i en flygkabin, något som inte gick obemärkt förbi bland de andra passagerarna.

LÄS MER: 9 saker du inte visste om din flygresa 

https://www.instagram.com/p/B11OAchg3kY/?utm_source=ig_web_copy_link

Resan till Chicago var Flirtys första gång i luften. I ett inlägg på minihästens Instagram-konto berättar Hensley att hästen hanterade flygresan mycket bra. 

”När vi kommit upp på marschhöjd stod hon tyst och tog till och med en tupplur! Hon tog start och landning ganska bra, men hon fick jobba för att hålla balansen”, beskriver Hensley på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B1xh5j2AW-6/?utm_source=ig_web_copy_link

Hela American Airlines-besättningen blev förtjusta i minihästen. Till och med kaptenen kom ut och var med på en selfie, medan Flirty själv verkade ta det hela med ro.

https://www.instagram.com/p/B1zvKmVATDL/?utm_source=ig_web_copy_link

Hensley säger att Flirty påminner henne om att ta sin medicin, hjälper henne att klara av folkmassor och minskar hennes ångest, skriver Business Insider.

LÄS MER: Mammans smarta sätt att fixa sängplatser på flyget