1 av 4: Vi listar fyra saker du kan få ersättning för när du reser med flyg.
En man orsakade panik bland sina medpassagerare på en flygning i Indien i lördags.
2 av 4: En man orsakade panik bland sina medpassagerare på en flygning i Indien i lördags. Foto: SHUTTERSTOCK
Mannen skulle flyga för första gången i sitt liv – och letade upp vad han trodde var toaletten.
3 av 4: Mannen skulle flyga för första gången i sitt liv – och letade upp vad han trodde var toaletten. Foto: SHUTTERSTOCK
När han misstog nödutgången för toalettdörr utbröt kaos och kabinpersonal tvingades brotta ner mannen.
4 av 4: När han misstog nödutgången för toalettdörr utbröt kaos och kabinpersonal tvingades brotta ner mannen. Foto: SHUTTERSTOCK

Mannen skulle flyga för första gången – orsakade panik på planet

Mannen i 20-årsåldern skulle flyga för första gången i sitt liv. När planet hade kommit halvvägs behövde han uppsöka toaletten. 

Men när han försökte öppna dörren utbröt panik bland de andra passagerarna – handaget han slet i var något helt annat än ingången till toaletten.

Händelsen inträffade på en inrikesflight mellan Delhi och Patna i Indien i lördags. Mannen, som beskrivs som en banktjänsteman i 20-årsåldern, hade bokat en biljett med flygbolaget GoAir och skulle uppleva sitt livs första flygtur, enligt The Independent

En timme och 45 minuter in i flygningen behövde han uppsöka toaletten. Han gick längst bak i kabinen och försökte öppna vad han antog var toalettdörren. 

Panikslagna passagerare såg vad som höll på att hända och frågade vad han höll på med. Mannen svarade då att han "behövde komma in på toaletten snabbt" och fortsatte slita i dörren, uppger indiska The Telegraph.

Man försökte öppna nödutgången

Dörren som mannen ryckte i ledde inte till toaletten – den var en av nödutgångarna. Och han gav sig inte förrän han brottades ner av kabinpersonal.

– Kaos utbröt och han blev fasthållen tills han slutligen överlämnades till oss, säger Mohammad Sanowar Khan, lokalpolis, till The Telegraph.

LÄS MER: 7 hemliga prylar på flygplan – som få vet om 

– Han sa att det skett ett missförstånd och att det var första gången i livet som han satt sig på ett flygplan, säger Khan.

Flygplanet kunde landa säkert trots chockade passagerare. Mannen togs in på förhör men efter att polisen kunnat bekräfta att mannen verkligen aldrig flugit tidigare släpptes han fri samma kväll.

Kissnödig resenär tog fel dörr till toa

Det är inte första gången en passagerare misstar nödutgången för toalett. 2016 inträffade en liknande incident i Kina, när en kissnödig kvinna i Kina råkade öppna nödutgången och aktivera nödrutschkanan medan planet fortfarande stod på marken.

Kan man öppna nödutgången under en flygning?

När flygplanet står stilla på marken är det fysiskt möjligt att öppna dörrarna. När motorerna är igång sker först en liten trycksättning av kabinen. Då blir det i stort sett omöjligt att öppna dörrarna, eftersom de på grund av sin stora yta pressas fast mot låsanordningar och sargar i skrovet. När sedan flygplanets hjul lämnar marken sker den egentliga trycksättningen, vilket gör att det blir omöjligt att öppna dörrarna.

Fakta: Transportstyrelsen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande