Leta efter knappen under armstödet. På många flygbolag är det nämligen möjligt att fälla upp armstödet, av praktiska skäl.
1 av 2: Leta efter knappen under armstödet. På många flygbolag är det nämligen möjligt att fälla upp armstödet, av praktiska skäl. Foto: Colourbox
Det finns några nackdelar med knepet. Med ett uppfällt armstöd kan övriga passagerare och kabinpersonal enklare ramla in i dig.
2 av 2: Det finns några nackdelar med knepet. Med ett uppfällt armstöd kan övriga passagerare och kabinpersonal enklare ramla in i dig. Foto: Colourbox

Hemliga knappen på sätet ger dig extra plats

Trånga utrymmen på flygplanet är något många passagerare stör sig på. Men det finns ett knep för att skapa extra plats. Leta bara efter knappen under armstödet.

Flygplan är ofta fullbokade och ibland kan minsta lilla centimeter upplevas som värdefull. Många passagerare försöker frigöra benutrymme genom att placera så mycket bagage som möjligt i facket ovanför sätet. Andra fäller bak ryggstödet, till övriga passagerares förtret.

Knepet som ger mer plats

Nästa gång du får ett säte vid mittgången finns däremot ett enkelt knep för att skapa mer plats: Leta efter knappen under armstödet. På många flygbolag är det nämligen möjligt att fälla upp armstödet, av praktiska skäl.

Före detta kabinmedarbetaren Kyle berättar för resemagasinet Condé Nast Traveler att armstödet ska vara nedfällt vid start och landning, sedan brukar det vara fritt fram att fälla upp det.

Kabinpersonal kan ramla

Men, det finns några nackdelar också. Med ett uppfällt armstöd kan övriga passagerare och kabinpersonal enklare ramla in i dig. Du väljer själv vad som passar dig bäst.

Källa: Cntraveler.com

 

LÄS OCKSÅ:

Här är bästa platsen på flyget – efter dina önskemål

Tricket som ger dig extraplats på planet

Oväntade sakerna du inte får ha med på flyget

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande