Gratis champagne? Ja tack!
1 AV 2
”För att starta semestern på bästa sätt”
2 AV 2
Gratis champagne? Ja tack!
Foto: Friends Stock / Shutterstock

Hemliga förmåner på flyget du kan få – bara du frågar

På flygresan finns det några förmåner som du kan ta del av, det kan vara överraskningar, uppgradering eller ett glas champagne. Och reglerna är enkla – det är bara att fråga, berättar en flygvärdinna för the Sun.

Att få ut så mycket som möjligt av flygningen är en viktig del av resan, men många har ingen aning om vad de skulle kunna få – helt gratis. Det kan handla om att få en bättre plats, ett gratis glas champagne eller någon annan trevlig överraskning. Men då gäller det att våga fråga.

– Så känn dig inte blyg, det är bara att fråga oss. Man vet aldrig kanske känner vi oss extra generösa och du kan hamna i första klass, säger flygvärdinnan till The Sun.

Att fråga kostar ingenting och i värsta fall får du ett nej. Om du tänker på det nästa gång du flyger så har du stor chans att få en extra trevlig resa.

Här är fyra extra speciella fördelar du kan få, bara du vågar fråga.

1. Titta in i cockpit

Sedan terrorattacken mot tvillingtornen i New York, 2001 har flygsäkerheten skärpts ordentligt. Det gäller bland annat förbud mot att hälsa på i cockpit under flygningen. Dock kanske de flesta inte är medvetna om att man fortfarande kan få chans att titta in när planet står på marken, och innan alla instrument slås på. Det gäller även för passagerare utan barn. Är du nyfiken på cockpit så ska du fråga flygvärdinnan, i många fall går det hur bra som helst.

En titt in i cockpit är roligt och intressant både för stora och små. Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV / Shutterstock

2. Överraskningar

Tveka inte att meddela flygvärdinnorna om du har någon i ditt sällskap som fyller år. Oftast trollar personalen fram något litet speciellt till ert sällskap för att uppmärksamma tillfället. 

– Likaså om du är på smekmånad eller firar bröllopsdag, eller vad som helst egentligen. Vad som kan ordnas under just din flygresa varierar, men en uppgradering eller härliga gratisprodukter kan vara några extra trevliga möjligheter, säger flygvärdinnan till The Sun. 

3. Uppgradering

Störst chans att bli uppgraderad är om man säger till redan när man checkar in. Det är här sittplatserna fördelas. Om incheckningspersonalen vet om att du reser för att fira ett speciellt tillfälle, är det med största sannolikhet de som kommer att ge dig en uppgradering om det finns lediga affärs- eller förstaklassplatser tillgängliga.

– Men det skadar inte att låta alla flygbolagsanställda du stöter på få känna till anledningen till din resa ifall de känner sig mer generösa än andra, enligt flygvärdinnan.

4. Champagne

– Om vi ​​inte kan ge dig en uppgradering finns det andra möjligheter. Vi skulle till exempel kunna bjuda på champagne från första klass, eller erbjuda något annat för att få din resa att kännas mer glamorös, säger flygvärdinnan.

LÄS MER: Så blir du flygvärdinnans favorit – smartaste tipsen 

 

Vett & etikett på flyg – så bör du bete dig ombord