1 av 4: Spännande fakta om lågprisbolaget
Det är nästan enbart flygbolag på listan över reseföretag som struntar i att följa rekommendationerna.
2 av 4: Det är nästan enbart flygbolag på listan över reseföretag som struntar i att följa rekommendationerna. Foto: SHUTTERSTOCK
Turkish Airlines kommer på en osmickrande andraplats.
3 av 4: Turkish Airlines kommer på en osmickrande andraplats. Foto: SHUTTERSTOCK
Lufthansa hamnar på en tredjeplats med sex fall.
4 av 4: Lufthansa hamnar på en tredjeplats med sex fall. Foto: SHUTTERSTOCK

Här är flygbolagen som toppar svarta listan

Ryanair toppar listan över de flygbolag som oftast struntade i Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer 2018. På andra plats kommer Turkish Airlines och på tredje plats Lufthansa.

Förra året avgjordes totalt 1 358 ärenden som gällde reseföretag i Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Av dessa ansåg ARN att reseföretaget gjort fel i 625 fall. Vid 82 av dessa tillfällen valde dock företagen att inte följa ARN:s rekommendation – och då hamnar man på den så kallade svarta listan. 

Endast fem resebyråer eller researrangörer finns på listan över de reseföretag som inte följde Allmänna reklamationsnämndens avgöranden under 2018 – alla de övriga är flygbolag. Totalt 82 gånger har reseföretag valt att inte följa ARN:s beslut. Av dessa står flygbolag för 68 fall, enligt statistik från ARN som resebranschföreningen SRF sammanställt.

LÄS MER: Hundratals flygbolag du ska undvika 

Ryanair och Turkish Airlines toppar listan

– SRF:s medlemmar är resebyråer och researrangörer och våra medlemmar följer alltid ARN:s beslut vilket är en trygghet för resenären. SRF verkar för hög kvalitet och rättvisa villkor i resebranschen och vi skulle gärna se att alla reseföretag följer ARN:s rekommendationer, säger Anna Lennhammer, generalsekreterare i resebranschföreningen SRF.

Här är de tio flygbolag som nekade att följa ARN:s beslut flest gånger under 2018 (antal nekanden inom parentes). I fjol toppades listan av Primera Air, som gick i konkurs i oktober 2018.

1. Ryanair (11 gånger)

2. Turkish Airlines (7 gånger)

3. Lufthansa (6 gånger)

4. Iberia (5 gånger)

5. Finnair (4 gånger)

6. Norwegian (4 gånger)

7. 2Fly (4 gånger)

8. Vueling Airlines (4 gånger)

9. Brussels Airlines (4 gånger)

10. Qatar Airlines (4 gånger)

LÄS MER: Allt du behöver veta om avbeställningsskydd 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande