Gasmasker är okej att ta med i det incheckade bagaget, men den här avancerade gasmasken med gevärskulor försökte en resenär ta med sig i handbagaget och det är inte enligt lagen.
1 av 2: Gasmasker är okej att ta med i det incheckade bagaget, men den här avancerade gasmasken med gevärskulor försökte en resenär ta med sig i handbagaget och det är inte enligt lagen. Foto: Instagram
En kvinna hade fäst två fåglar under sin behå.
2 av 2: En kvinna hade fäst två fåglar under sin behå. Foto: Instagram

Galnaste sakerna som beslagtagits vid flyget

Skjutvapen, knivar, bombattrapper, ja till och med en bronskanon är saker som den amerikanska transportsäkerhetsmyndigheten hittat vid säkerhetskontrollerna på landets flygplatser. Det är sådant som gör att du absolut ska följa dem på Instagram.

Den amerikanska transportmyndigheten TSA har ett Instagramkonto som är ett av de roligaste – och läskigaste – man kan följa. Här lägger myndigheten, som ansvarar för säkerheten på USA:s flygplatser, upp bilder på saker passagerare försökt ta med på flygresor.

Roligt för att en del saker är minst sagt absurda, läskigt för att en del saker är väldigt obehagliga.

Knivar vanligt

Bland de obehagliga sakerna finns en stor mängt knivar maskerade som ofarliga vardagssaker. Fällknivar maskerade som nycklar, kammar, borstar eller till och med leksaker.

Eller explosiva saker som minor, fyrverkerier och handgranater.

Och eftersom handeldvapen är populära i USA så beslagtas naturligtvis en hel del pistoler, revolvrar och till och med jaktvapen som passagerare försökt få med sig i handbagaget.

Bland de mer absurda tingen som folk försökt få med sig ombord är till exempel en antik bronskanon, en postapokalyptisk gasmask dekorerad med skarpladdade patroner, ett avhugget krokodilhuvud och en hemmagjord kopia av en bombväst som skulle användas i ett rollspel.

Fåglar under behån

Men ibland görs också beslag som är extra märkliga. Som kvinnan som hade tejpat två levande fåglar under behån.

En favorit är dock när säkerhetspersonalen öppnade en incheckad resväska efter att ha hört märkliga ljud från den. I väskan hittade man en chihuahua som smugit ner i väskan medan matte packade.

Matte och hund återförenades och historien slutade lyckligt,

 

Källa: CNN Travel

 

Ett foto publicerat av TSA (@tsa)

 

Ett foto publicerat av TSA (@tsa)

 

Ett foto publicerat av TSA (@tsa)

 

Ett foto publicerat av TSA (@tsa)

 

LÄS OCKSÅ:

• Här är den hemliga koden du inte vill se på ditt boardingkort

• Kanadensiska passet döljer något otroligt i rätt ljus

• Turister förstörde en antik staty – för en selfie

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande