Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Designern har följt personalen i olika roller på flygbolaget för att skapa den unika kollektionen för alla anställda.
Designern har följt personalen i olika roller på flygbolaget för att skapa den unika kollektionen för alla anställda.
Designern har följt personalen i olika roller på flygbolaget för att skapa den unika kollektionen för alla anställda.
Designern har följt personalen i olika roller på flygbolaget för att skapa den unika kollektionen för alla anställda. Foto: Pressbild

Flygvärdinnornas nya hemliga uniform avslöjad

För första gången på 20 år får flygbolaget British Airways mer än 30 000 anställda nya uniformer – designade av modedesignern och skräddaren Ozwald Boateng. I kollektionen ingår bland annat en overall.

Mer än 1 500 anställda på British Airways har varit med och testat och utvecklat den nya kollektionen under de senaste fyra åren, med hemliga provningar både i luften och på marken, skriver British Airways i ett pressmeddelande.

Ansvarig för designen är den brittisk-ghananska modedesignern och skräddaren Ozwald Boateng, som har lagt ner åtskilligt med tid med att följa personal i olika roller på flygbolaget för att skapa kollektionen. De nya uniformerna kommer att bäras av mer än 30 000 av flygbolagets anställda från våren 2023.

De nya uniformerna kommer att börja användas under våren. Foto: British Airways Pressbild

Samarbeten med kända formgivare

Ända sedan 1940-talet har British Airways haft samarbeten med kända formgivare för att skapa tidstypiska uniformer som speglar det samtida modet, senast med brittiske stjärndesignern Julien MacDonald.

– Vi ville skapa en enhetlig kollektion som våra medarbetare är stolta över att bära, och med hjälp av över 1 500 kolleger är vi övertygade om att vi har levererat detta, säger Sean Doyle, British Airways styrelseordförande och vd.

British Airways personal får nya uniformer för första gången på 20 år.

Förutom en skräddarsydd tredelad kostym för män och klänning, kjol och byxor för kvinnor ingår även en overall i kollektionen, vilket är första gången för ett flygbolag. Även en tunika och en hijab finns som alternativ.

Förra året moderniserade British Airways sin klädkod då man beslöt att tillåta manliga piloter och kabinpersonal att bära smink och nagellack.

Designern Ozwald Boateng har skapat en tredelad kostym för män. Foto: British Airways Pressbild

LÄS MER: Lufthansa tar med oktoberfesten upp i luften
LÄS MER:
Här är världens säkraste flygbolag 2023
LÄS MER:
Här finns Elvis privata jet – nu kan det bli ditt