Lufthansa är bästa flygbolaget i Europa, enligt Skytrax. Och det firade bolaget genom att dekorera ett av sina Boeing-plan likt ovan.
1 av 3: Lufthansa är bästa flygbolaget i Europa, enligt Skytrax. Och det firade bolaget genom att dekorera ett av sina Boeing-plan likt ovan. Foto: Lufthansa News @ Twitter
Även ett av deras Airbus-plan fick en lite lätt mallig dekor.
2 av 3: Även ett av deras Airbus-plan fick en lite lätt mallig dekor. Foto: Lufthansa News @ Twitter
Att bolaget lyft sig rejält fick man bevis på redan i somras då man övertrumfade titelinnehavarna Turkish Airlines och erövrade titeln "bästa flygbolag i Europa".
3 av 3: Att bolaget lyft sig rejält fick man bevis på redan i somras då man övertrumfade titelinnehavarna Turkish Airlines och erövrade titeln "bästa flygbolag i Europa". Foto: SHUTTERSTOCK

Flygbolaget utsett till enda femstjärniga i Europa

Lufthansa är bästa flygbolaget i Europa.

I alla fall om man ska tro Skytrax, det tongivande rankningsbolaget i flygbranschen.

Nu har det tyska flygbolaget tilldelats toppbetyget fem stjärnor – som första flygbolag i Europa.

Inget flygbolag i Europa har fått toppbetyget fem stjärnor av Skytrax, skriver Reuters

Förrän nu.

Lufthansa har erövrat betyget efter att under en längre tid enträget jobbat på att höja kvalitén på allt från personlig service ombord till skönare säten och elegantare flygplatslounger. Man har också gjort stora investeringar i nya flygplan.

– Vi är väldigt stolta över betyget. Det är inget som händer över en natt, säger Gabriel Leupold, säljchef på Lufthansa i Norden och Baltikum.

– Framförallt är det etack vare vår professionella och dedikerade personal. Det är verkligen de som gör skillnaden, fortsätter han.

LÄS MER: Kolla lyxen i Lufthansas nya affärsklass

Turkish Airlines fick se sig besegrade

Senaste satsningen är den nya lyxiga formgivningen av bolagets affärsklasskabiner som införs på Lufthansas Boeing 777-plan med start 2020.

Att bolaget lyft sig rejält fick man bevis på redan i somras då man övertrumfade titelinnehavarna Turkish Airlines och erövrade titeln "bästa flygbolag i Europa" (också den en Skytraxutmärkelse).

LÄS MER: Krisande flygbolaget utsett till världens bästa

Lufthansa – bästa flygbolag i Europa

Lufthansa må vara enda femstjärniga flygbolag i Europa men flera bolag i Fjärran Östern och arabländerna ståtar med betyget sedan tidigare, bland annat Qatar Airways, Singapore Airlines, Cathay Pacific Airways, ANA All Nippon Airways och Etihad Airways.

Lufthansa flyger på 165 destinationer i 73 länder på fyra kontinenter. Huvudkvarteret ligger i Köln. Man har över 55 000 anställda.

Skytrax, grundat 1999, är världens ledande företag för kvalitetsrankning av flygbolag.

https://twitter.com/lufthansaNews/status/938425430570356736

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande