ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Flygbolaget i ny skandal – kastade av bröllopspar

United Airlines har återigen hamnat i bråk med sina passagerare.

United Airlines har återigen hamnat i bråk med sina passagerare.

1/3

Foto: Shutterstock

Ett par som skulle flyga till Costa Rica för att gifta sig blev avvisade från planet. Ord står mot ord angående orsaken.

Ett par som skulle flyga till Costa Rica för att gifta sig blev avvisade från planet. Ord står mot ord angående orsaken.

2/3

Foto: Getty Images

<span>Incidenten kommer bara en vecka efter den uppmärksammade händelsen när en läkare släpades av ett flygplan.<br></span>

Incidenten kommer bara en vecka efter den uppmärksammade händelsen när en läkare släpades av ett flygplan.

3/3

Foto: AP

Flygbolaget i ny skandal – kastade av bröllopspar

United Airlines har hamnat i skandalbråk med passagerare igen.

Detta bara en vecka efter flygbolaget väckt upprörda känslor världen över genom att avhysa en passagerare så hårdhänt att han fick blödande sår i ansiktet.

Nu är det ett bröllopspar som anser sig ha blivit brutalt avvisade utan vettig orsak.

Det amerikanska paret Amber Maxwell och Michael Hohl skulle i lördags flyga till Costa Rica och gifta sig.

De var de sista två passagerarna att kliva ombord på Unitedplanet i Houston, Texas med destination Costa Rica.

Paret berättar för amerikanska tv-stationen KHOU-TV att de gick till sina platser på rad 24 i ekonomiklass och upptäckte att en passagerare lagt sig att sova över hela stolsraden.

Eftersom planet bara var halvfullt satte sig paret på tomma platser i rad 21 i stället och lät medpassageraren sova ifred.

– Vi tänkte att det väl inte var så farligt, vi tog bara plats i ekonomiklass ett par rader framför den vi ursprungligen blivit placerade i, säger Michael Hohl till tv-stationen.

United Airlines i nytt bråk

Då klev en ur flygpersonalen fram till paret. Enligt Hohl förklarade han för vederbörande vad som hänt och undrade om det gick att göra en uppgradering. När detta nekades återvände paret till sina ursprungliga platser på personalens uppmaning.

Men kort därefter klev en flygplatspolis ombord på planet och bad paret att kliva av.

– Han sa att vi uppträtt illa och utgjorde en fara för flygningen och de andra passagerarna.

Paret lydde och klev av planet.

Angående vad som egentligen hände står ord mot ord.

United Airlines har en helt annorlunda version av vad som skedde ombord.

En talesperson för flygbolaget säger att paret "upprepade gånger" försökte sätta sig på platser i den dyrare klassen "economy plus", erbjöds att betala mellanskillnaden men tackade nej och "vägrade följa personalens anmodan" att återvända till sina ursprungliga platser.

Talespersonen hävdar också att ingen klev ombord för att avhysa dem utan att paret klev av utan följe efter att ha fått order från flygpersonalen om att lämna planet.

Kompensation från flygbolaget

Som sagt, vilken version som är den sanna är svårt att veta. Slutet på historien antyder dock att United kanske inte känner sig bekväm med det hela.

Paret gavs nämligen en hotellnatt till reducerat pris och ombokades till samma flygning dagen därpå. Deras bröllop är planerat till torsdagen.

Amerikanska United Airlines, världens fjärde största flygbolag, har väckt starka känslor världen över den senaste veckan. Detta efter att en video läckt ut som visar hur bolaget låter tre säkerhetsvakter avhysa en passagerare från ett plan genom att släpa ut honom så brutalt att han börjar blöda i ansiktet. Bakgrunden är att planet var mer än fullbokat och att bolaget då lät lotta vilka fyra passagerare som skulle tvingas stiga av. En av dem, en 69-årig läkare, vägrade med hänvisning att han hade patienter som väntade på honom morgonen därpå. 

Källa: mashable.com 

 

LÄS MER:

Annons

ELISABETH MONTGOMERY