Enkla knepet som gör flygplansmaten ätbar

Trycket i flygkabinen påverkar våra smaklökar negativt.

Foto: Adobe Stock

1 av 3: Trycket i flygkabinen påverkar våra smaklökar negativt.

Tabascoknepet fick stjärnkocken från filmstjärnan Jude Law.

Foto: SHUTTERSTOCK

2 av 3: Tabascoknepet fick stjärnkocken från filmstjärnan Jude Law.

En god måltid är en viktig del av en trevlig resa.

Foto: SHUTTERSTOCK

3 av 3: En god måltid är en viktig del av en trevlig resa.

Flygplansmat är knappast renommerad som särskilt god eller speciell hos de som talar om den. Roligare blir det inte heller att titta på när den serveras i enfärgade färdigpackade portionspaket. 

Den brittiska toppkocken, Jason Atherton, avslöjar nu via News ett enkelt knep för alla som är trötta på den smaklösa maten.

Andra har också läst

Toppkocken Jason Atherton, som 2011 fick en Michelinstjärna med sin restaurang Pollen Street Social och i dag driver restauranggruppen The Social Company, avslöjar nu sitt bästa resetips. 

Enligt Jason påverkar trycket i flygkabinen vår känsla för salta och söta smaker, vilket kan resultera i att maten tappar smak.

LÄS MER: Osmaklig flygplansmat? Här är 4 skräckexempel 

Fick tipset av Jude Law

Enligt Jason själv har han flugit närmare 800 000 kilometer per år. Han erkänner att han gjort sitt bästa för att undvika maten på flygplanet, men om han ändå måste äta tar han till knepet som han fått av sin vän, skådespelaren Jude Law. 

– Det var Law som sa åt mig att alltid ta med tabasco på flyget, säger Jason Atherton. 

– Flygplansmaten är ofta smaklös, så det är ett perfekt sätt att krydda den med. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande