Flyget är de en av de hetaste platserna i världen för både flörtar, hångel och sexuella aktiviteter.
1 av 2: Flyget är de en av de hetaste platserna i världen för både flörtar, hångel och sexuella aktiviteter. Foto: Colourbox
Allt sedan starten av kommersiell flygning har flygplan varit en uppfriskande ”lekplats” för vuxna.
2 av 2: Allt sedan starten av kommersiell flygning har flygplan varit en uppfriskande ”lekplats” för vuxna. Foto: Christina Rahm/Artesiawells

Därför blir vi pilska på
10 000 meters höjd

Är du medlem i 10 000-metersklubben?

Flygplan skapar åtrå och sexuella lustar.

Varför? Det finns vetenskapliga förklaringar.

Flygplan är både trånga, bakteriefyllda, och till och med riskfyllda. Trots det är de en av de hetaste platserna i världen för både flörtar, hångel och sexuella aktiviteter. Allt sedan starten av kommersiell flygning har flygplan varit en uppfriskande ”lekplats” för vuxna.

10 000-metersklubben, som den kallas, går så långt tillbaka som till 1916 då den 21-åriga piloten Lawrence Burst Sperry undervisade en kvinna i flygning, i New York. När planet kraschade i vattnet utanför Long Island och paret räddades, helt nakna, skyllde man på att kollisonen hade slitit sönder kläderna. Något som tidningarna spekulerade vilt i.

Sex på 10 000 meter

Ett århundrade senare är sex på 10 000 meter fortfarande oerhört fascinerande och lockar årligen massor av människor att bli ”medlemmar”. Med jämna mellanrum blir folk bötfällda då de blivit påkomna med att ha sex på flygplanet. En del kan inte ens hålla sig till toaletten utan hånglar, och till och med mer, i sätena. Att det samtidigt skrivs om och granskas i allhanda undersökningar gör det inte mindre intressant. En av dessa undersökningar kom fram till att hela 20 procent av de amerikanska passagerarna är medlemmar i 10 000-metersklubben.

Men varför är då flygplan så lockande för flörtande, att det till och med får singlar att fundera på om deras stora kärlek sitter några rader bort? Neuropsykologiprofessor Daryl Cioffi menar att det har att göra med de trånga omständigheterna ombord. Ett kemiskt ”kärleksämne” som kallas europeptid oxytocin utsöndras nämligen i hypofysen, när folk sitter tätt. Dessutom är det så att rädsla skapar sexuell attraktion mellan människor. Positiva nyheter för singlar som trängs i ekonomiklass på turbulenta flygningar med andra ord!

- I ett flygplan är våra sinnen på helspänn, luktsinnet aktiveras eftersom vi tvingas så nära varandra, och det reducerade kabintrycket med låg luftfuktighet gör även alkohol mycket effektivare, säger läkaren Margaret King.

Samma lust på bussen?

Hur kommer det sig då att en fullsatt buss som kör jättefort på en motorväg inte skapar samma lustar? Enligt King spelar även andra faktorer in. Till exempel så bidrar planets vibrationer till intimitet, och våra sinnen är annorlunda när vi flyger - hjärnan är  ”inprogrammerad” på att lämna komfortzonen, och inställd på mer ”äventyr”.

 

Källa: Cntraveler.com

 

LÄS OCKSÅ:

 Så har du sex på flyget – bästa knepen för att inte bli upptäckt
Nakenstränderna där vi gärna kastar kläderna
 

Aktuellt just nu