Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Orolig för att flyga fredag den 13:e? Tänk om!Orolig för att flyga fredag den 13:e? Tänk om!Orolig för att flyga fredag den 13:e? Tänk om!
1 AV 3
”För att starta semestern på bästa sätt”
2 AV 3
Orolig för att flyga fredag den 13:e? Tänk om!
3 AV 3

Därför ska du boka din flygresa fredag den 13:e

I dag är det fredag den 13:e, vilket för en del vidskepliga innebär att man undviker att gå ut för att inte utsätta sig för någon olyckshändelse. Men faktum är att man ska tänka precis tvärtom.

Är du orolig över att starta din resa fredagen den 13:e? Du kanske rentav lider av paraskavedekatriafobi (se faktarutan)? Det finns det faktiskt ingen anledning att göra. Resesöksajten momondo.se har kunnat se i sina data att just fredag den 13:e är en av de dagar med de mest prisvärda flygresorna under året. 

– Man skulle kunna dra slutsatsen att detta till stor del kan bero på vidskeplighet och att de som planerar sina resor försöker undvika den ökända otursdagen, säger en talesman från Momondo.

För de som är modiga nog att resa denna dag är fredag den 13 maj i genomsnitt hela 890 kronor billigare (eller cirka 24 procent lägre i pris) jämfört med genomsnittspriset alla andra fredagar under året på momondo.se.

Enda fredagen den 13:e under 2022

Fredagen den 13:e inträffar en till tre gånger varje år, och missar du att resa i dag dröjer det faktiskt ett tag innan du har chansen igen. Dagens datum är nämligen den enda fredagen den 13:e under hela 2022. Nästa gång det blir en fredag den 13:e är inte förrän nästa år – fredag den 13 januari 2023.

Lider du av paraskavedekatriafobi?

Triskaidekafobi (av grekiska treiskaideka (tretton) och phobos (rädsla) är rädsla eller skräck för talet 13. Rädsla för datumet fredagen den 13:e har ett eget namn: paraskavedekatriafobi.

Bankrånaren Butch Cassidy och Kubas diktator Fidel Castro är två kända personer som båda är födda fredagen den 13:e.

Källa: Wikipedia

LÄS MER: Boka smart och spara tusenlappar
LÄS MER: 10 sätt att resa gratis – eller i alla fall nästan
LÄS MER:
Lyxig budgetsemester – så ska du tänka 

Se också: Så gör du reseupplevelsen smidigare