Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Det här är flygvärdinnornas tips för en smidigare flygresa.
2 AV 2
Foto: Shutterstock

Därför får din telefon aldrig ladda ur på resan

Att bli av med telefonen i allmänhet är inget någon vill vara med om, men kanske i synnerhet på resande fot. Här är det dumma misstaget som kan få din telefon konfiskerad i säkerhetskontrollen, skriver The Sun.

Att ha stenkoll på telefonen är de flesta medvetna om vid det här laget. Den är inte bara en viktig del i ditt liv, utan även i princip nödvändig när du reser numera. Här finns alla bokningar, biljetter, kartor och annat viktigt som gör ditt resande smidigt och innehållsrikt.

Det kanske inte alla är medvetna om är att ett till synes simpelt och totalt onödigt misstag kan göra så att du blir av med telefonen på flygplatsen, och utan biljetter och boardingkort så kan resan vara över innan du hunnit passera säkerhetskontrollen.

Låt aldrig telefonen ladda ur

Enligt den brittiska regeringens webbplats kan man i säkerhetskontrollen beslagta din telefon om batteriet är urladdat och den inte går att slå på, om de ber om att få titta på din telefon. 

Så något hopp om att ladda din telefon när du kommer till din gate är uteslutet.

För att undvika att den konfiskeras, se till att din telefon är laddad och att det inte finns någon risk att batteriet dör under tiden i säkerhetskontrollen.

Råden gäller alla elektroniska apparater som inte kan slås på.

LÄS MER:

Därför ska du aldrig ladda din telefon på flygplatsen 

Du har använt din resekudde fel i alla år 

Därför ska du förstöra boardingkortet efter resan