Nu får Stockholm Arlanda Airport en ny direktlinje till Aten i Grekland.
1 av 3: Nu får Stockholm Arlanda Airport en ny direktlinje till Aten i Grekland. Foto: ISTOCK
När du ändå är i Aten – missa inte att upptäcka Atens riviera.
2 av 3: När du ändå är i Aten – missa inte att upptäcka Atens riviera. Foto: ELISABETH MONTGOMERY
Den nya direktlinjen till Atens ska trafikeras med en Boeing 737-400. Dock inte detta flygplan på bilden.
3 av 3: Den nya direktlinjen till Atens ska trafikeras med en Boeing 737-400. Dock inte detta flygplan på bilden. Foto: SHUTTERSTOCK

Arlanda får ny direktlinje till stad vid Medelhavet

Nu får Stockholm Arlanda Airport en ny direktlinje till Aten i Grekland.

Första flyget till Eleftherios Venizelos International Airport i Aten går 2 november.

Fygbolaget Air Mediterranean Airlines startar direkttrafik mellan Stockholm Arlanda Airport och Eleftherios Venizelos International Airport i Aten. 

Det grekiska flygbolaget lanserar sju nya internationella destinationer samtidigt. Premiäravgången mellan Stockholm och Aten är planerad till den 2 november med avgångar fyra dagar i veckan.

LÄS MER: Greklands 19 bästa öar 

Resor till Aten har ökat med 68 procent

På fyra år har resandet till Aten från Arlanda ökat med 68 procent, i takt med ökad direkttrafik. Sommartrafiken är av störst betydelse för destinationen, men det finns en betydande efterfrågan på trafik året om.

LÄS MER: Vinterns nya direktflyg från Sverige

– Det är glädjande att se det växande utbudet av nya direktlinjer mellan Stockholm och Europa. Vi ser en stor och ökande efterfrågan, inte minst när det gäller trafik till Grekland. Sedan år 2010 har vi även sett en markant ökning av antalet inresande turister från Aten. Vi välkomnar Air Mediterranean Airlines till Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

LÄS MER: Upptäck Atens hemliga guldkorn 

Linjen ska trafikeras med Boeing 737-400 

I staden möter forntiden framtiden och de antika monumenten bryter av mot ett nytt och mer trendigt Aten.

– Vi är glada över att lansera våra första direktlinjer, bland annat till Stockholm, från vår nya bas i Aten. Vi ser fram emot att erbjuda smidiga passagerar- och fraktförbindelser inom Europa, Mellanöstern och Afrika, med Aten som ett centralt och strategiskt placerat nav, säger Fadi- Ilias Challak, CEO på Air Mediterranean.

Den nya direktlinjen trafikeras med en Boeing 737-400. Avgångarna från Arlanda sker fyra dagar i veckan, torsdag till söndag med en flygtid på 3 timmar och 50 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande