1 av 5: Att ta flyget eller tåget – vad är egentligen bäst? När man jämför tid, pengar och koldioxidutsläpp.
Etihad hjälper till med barnpassning.
2 av 5: Etihad hjälper till med barnpassning. Foto: SHUTTERSTOCK
Delta Airlines bjuder på gratis cocktail, bistro-buffé och varma handdukar i ekonomiklass.
3 av 5: Delta Airlines bjuder på gratis cocktail, bistro-buffé och varma handdukar i ekonomiklass. Foto: SHUTTERSTOCK
Singapore Sling, tillgänglig på begäran och utan kostnad på alla Singapore Airlines-flygningar.
4 av 5: Singapore Sling, tillgänglig på begäran och utan kostnad på alla Singapore Airlines-flygningar. Foto: SHUTTERSTOCK
Gratis Champagne på Air France.
5 av 5: Gratis Champagne på Air France. Foto: SHUTTERSTOCK

7 kända flygbolag med lyxigare ekonomiklass

Att flyga ekonomiklass behöver inte betyda att du går miste om komfort. Här är sju kända flygbolag som erbjuder det där lilla extra till de som inte sitter i första klass. Vad sägs om gratis barnvaktshjälp ombord på långflygningen?

1. Delta Airlines – Gratis cocktails

Delta Airlines som har sitt säte i Atlanta, USA presenterade nyligen en uppgradering för alla som reser ekonomiklass. Delta bjuder alla på en Bellini som välkomstdrink, middag i bistro-stil, varma handdukar för uppfräschning och en chokladbit lagom till landning.

2. Etihad Airways – Barnvakt

Om du ska ut på långflygning med småbarn är Etihad Airways något för dig. Flygbolaget erbjuder alla barnfamiljer ”flygande nannies” som gör allt från att tillhandahålla olika aktiviteter till att hjälpa föräldrar när de behöver hjälp, till exempel att ta barnen toaletten.

LÄS MER: 9 saker du inte visste om din flygresa 

3. Asiana Airlines – Manikyr

Asiana Airlines har en rad roliga specialtjänster för sina ekonomipassagerare, vad sägs om manikyr och ansiktsmask. Här finns också specialutbildade baristor, redo att mala kaffebönor till ditt kaffe närhelst du blir sugen. Enligt uppgift bjuds även på underhållning i form av magiska shower och gåvor som ballonger och leksaker. 

4. Air New Zealand – Extra säten

På Air New Zealand kan du boka en ”skycouch” vilket är tre ekonomisäten som omvandlas till en säng medelst endast en knapptryckning. Varje person kan dessutom justera sitt fotstöd upp eller ner för bästa komfort. Alla armstöd går att resa för ännu mer utrymme. 

5. Air France – Champagne och glass

Förutom en avec efter maten bjuder Air France sina passagerare på ett glas gratis champagne. Är du på en långflygning erbjuds även en självbetjäningsbuffé med söta och salta snacks, smörgåsar och glass.

LÄS MER: Flygvärdinnornas 9 bästa tips inför resan 

6. Alaska Airlines – Vinfrakt

Vinälskare i allmänhet och vinsamlare i synnerhet borde flyga med Alaska Airlines. Här är nämligen flygbolaget som erbjuder passagerarna möjlighet att frakta hem vinlådor utan att betala bagageavgift. Erbjudandet de kallar ”Wine Flies Free” är tillgängligt på amerikanska flygningar som drivs av Alaska Airlines, Horizon Air och SkyWest på utvalda flygplatser i Kalifornien, Idaho, Oregon och Washington.

7. Singapore Airlines – Singapore Sling

Singapore Airlines var det första flygbolag som serverade gratis drinkar även i ekonomiklass. Och det håller i sig än. Singapore Sling, skapad på legendariska Raffles Hotel 1915, är tillgänglig på begäran och utan kostnad.  Och för den som undrar vad som ingår i drinken: Körsbärslikör, Cointreau, gin, D.O.M. Bénédictine, grenadine, ett stänk av Angostura, limesaft, ananasjuice och is. Skål!

Källa: Travel and Lesiure 

LÄS MER: 13 dyra misstag du gör när du bokar resan 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande