En passagerade hade den här bakom sig under flygningen.
1 av 2: En passagerade hade den här bakom sig under flygningen. Foto: Reddit/biggestlittlepickle
Jättefågeln fångades även i en rullstol på flygplatsen.
2 av 2: Jättefågeln fångades även i en rullstol på flygplatsen. Foto: Reddit/biggestlittlepickle

6 märkliga husdjur som folk tagit med på flyget

Passagerare som reser med sina husdjur blir allt vanligare på amerikanska plan.

Allt fler använder djur som led i terapin mot olika besvär.

på senare tid har såväl sköldpaddor som grisar och kalkoner siktats i kabinerna.

Allt som behövs för att ta medd husdjuret på ett plan i USA är ett intyg från din läkare. Sedan är det upp till det enskilda flygbolaget om de accepterar begäran eller inte.

Men husdjur - och ofta betydligt ovanligare sådana än hundar och katter - siktas allt oftare på flygningarna.

Och med mobilkamerornas hjälp blir de ofta omtalade inlägg på sociala medier.

Laura Glading, fackordförande för flygvärdinnorna på flygbolaget American Airlines, har berättat för NBC om några minnesvärda djurupplevelser i luften:

Kalkoner

Förra månaden tog en amerikansk flygvärdinna ett foto på en passagerare på resa med sin kalkon, resenärens "terapidjur". Fotot gjorde stor lycka på sociala medier.

Grisar

När en resenär tilläts ta med sig sin lilla gris på flygningen mellan amerikanska städerna Connecticut och Washington gick det bra - till en början. Men sedan urartade det hela när grisen rymde ut i mittgången där den därpå bajsade. Inte blev det bättre av att den började skrika gällt när husse försökte städa upp i mittgången.

Sköldpaddor

En tv-producent som gjorde research för en dokumentär om djur på flyg lyckades få med sig sin sköldpadda på två olika flygningar. En flygvärdinna har berättat om ett tillfälle då hon såg en sköldpadda som satt på ett flygplatsfönster - fäst med sugproppar på de speciella strumpor dess ägare tillverkat.

Hästar

För några år sedan tillåts en blind man och hans leddjur flyga från Boston till Chicago för att medverka i "The Oprah Winfrey Show." Djuret i fråga var dock inte den förväntade hunden utan en liten häst med namnet Cuddles. När hästen visade sig vara lite för stor för att rymmas bekvämt på sitt utrymme i ekonomiklass blev både den och dess ägare uppgraderade till första klass.

En stor hund

När paret satte sig på sina platser i planet trodde de knappt sina ögon:

På stolen framför dem vid nödutgången satt en storvuxen hund, med fastspänt bälte och rak rygg – precis som en människa. Det hela utspelade sig på en flygning med amerikanska Delta Airlines mellan Atlanta i Georgia och Chattanooga, Tennessee.

Kängurur

Eftersom kängurur sällan ses utanför djurparker eller i Australien är de sällsynta på amerikanska flyg. Men det har dykt upp minst ett foto på en känguru placerad i ett flygsäte på American Airlines.

 

Källa: travelandleisure.com och NBC.

 

LÄS OCKSÅ:

 10 saker som kommer göra dig hatad på flyget
9 öar i världen som djuren har tagit över
 

Aktuellt just nu