1 av 4: Vi listar fyra saker du kan få ersättning för när du reser med flyg.
En flygvärdinna på Alaska Airlines orsakade kaos på Newark Liberty International Airport utanför New York. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
2 av 4: En flygvärdinna på Alaska Airlines orsakade kaos på Newark Liberty International Airport utanför New York. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: SHUTTERSTOCK
Filmer på Twitter visar hur 200 skräckslagna personer rusar ut från flygplatsen utan att veta vad som hänt. ”Galen situation”, twittrade David Lombardi.
3 av 4: Filmer på Twitter visar hur 200 skräckslagna personer rusar ut från flygplatsen utan att veta vad som hänt. ”Galen situation”, twittrade David Lombardi. Foto: Twitter/@LombardiHimself
”Polisen kom på några sekunder. Nu är vi alla är ute på landningsbanan. Skräckslagen”, twittrade Cristina Centero och la upp flera filmer från flygplatsen.
4 av 4: ”Polisen kom på några sekunder. Nu är vi alla är ute på landningsbanan. Skräckslagen”, twittrade Cristina Centero och la upp flera filmer från flygplatsen. Foto: Twitter/@Coach_Centeno

200 personer flyr i panik – efter flygvärdinnans frågor

Att resenärer med bisarra beteenden ibland stökar till det i flygsammanhang är inget ovanligt.

Men flygvärdinnor?

En sådan uppträdde så märkligt på Newarkflygplatsen i New York i tisdags att hundratals resenärer flydde från terminalen i panik.

Flygbolaget Alaska Airlines tvingades be alla på flygplatsen om ursäkt i tisdags sedan en av deras flygvärdinnor fått 200 personer att skräckslagna rusa ut från flygplatsen, många utan sitt bagage, rapporterar Daily Mail

Den märkliga incidenten inträffade sedan flygvärdinnan setts ställa frågor till två män i terminalen. Vissa vittnen påstår att samtalet skulle ha avslutats med att männen sprang sin väg.

Då tryckte flygvärdinnan på en larmknapp och började skrika högt att terminalen omedelbart måste utrymmas. Det fick de väntande resenärerna att fly ut därifrån i panik. Mängder av reseväskor blev lämnade kvar. 

LÄS MER: Flygvärdinnor avslöjar: konstigaste sakerna vi sett i kabinen 

https://twitter.com/LombardiHimself/status/1168681830666690563

Fruktade beväpnad prickskytt

Efter den senaste tidens många masskjutningar i USA trodde många av de flyende att en beväpnad skytt tagit sig in på flygplatsen:

”Galen situation här på Newarkflygplatsen” twittrade resenären David Lombardi. 

”De sa just åt oss att evakuera och hela terminalen tömdes blixtsnabbt. Jag trodde först det rörde sig om en skytt, eller ett bombhot. Förvirring och kaos”.

”De hemskaste minuterna i mitt liv”, twittrade en annan resenär, Erin Fors.

”Jag stod i terminal A i väntan på att gå ombord på min flygning när en flygvärdinna börjar skrika evakuera. Totalt kaos. Jag vill bara hem.”

LÄS MER: Flygvärdinna tuppade av på flygningen 

https://twitter.com/thelizzyhale/status/1168688916628692997

Ställde bisarra frågor

De två männen som orsakat flygvärdinnan att larma frågades strax efter ut av polisen och befanns inte ha begått något olagligt utan släpptes fria. Enligt männen hade flygvärdinnan kommit fram till dem och börjat ställa ”bisarra” frågor. 

När polisen förhörde flygvärdinnan uppges hon ha sagt att männen ”tänkte döda oss allihop”.

Det är inte känt om hon släpptes fri eller väntas bli åtalad. 

Flygbolaget Alaska Airlines bad i ett uttalande kort därefter alla drabbade på flygplatsen om ursäkt för det inträffade och uppger att man nu undersökare saken närmare.

https://twitter.com/Coach_Centeno/status/1168684286213591041

LÄS MER: Flygbolag slopar kvinnligt sminktvång på jobbet 

https://twitter.com/forsie/status/1168687030970257408

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande