Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
För att få en brasse på fall krävs att du dansar samba som en infödd.
För att få en brasse på fall krävs att du dansar samba som en infödd.
För att få en brasse på fall krävs att du dansar samba som en infödd.
För att få en brasse på fall krävs att du dansar samba som en infödd. Foto: Alexandre Meneghini

Flirta rätt på resan

Spanjorerna flirtar helst nyktra medan brasilianare förförs med dans.  

Lär dig flirtkoderna för olika länder, så blir semestern en romantisk succé!

Sommaren står för dörren och många svenskar planerar resor till exotiska destinationer för sol, strand och god mat. 

 Och för dig som dessutom vill pigga upp semestern med en romans kan det vara idé att ta reda på hur flirtkulturen ser ut i det aktuella landet.

 Resesajten tgt.dk hjälper dig på traven med en lista över några populära semesterländer.

Frankrike

 Män: I Frankrike anses det såväl sexigt som manligt att vara litterär och intellektuell. Därför flirtas det mycket på gallerier, bokhandlar och muséer. Det finns alltså ingen anledning att spara flirtandet till barer och discotek.

 Kvinnor: En ny undersökning visar att franska kvinnor är mer sexuellt aktiva än någonsin. Samtidigt är en femtedel av de franska männen inte särskilt intresserade av sex överhuvudtaget. Detta medför förstås att konkurrensen om det franska männen är stor.

 Lämplig raggningsreplik: Glöm den klassiska "Voulez-vous coucher avec moi ce soir". Anti-amerikanska skämt fungerar mycket bättre.

USA

 Män: Dricksa rejält om du bjuder en kvinna på mat eller drinkar. Då alla vet att servitörer i USA har usel grundlön anses den som håller alltför hårt i sina pengar som snål och osolidarisk.

 Kvinnor: Den amerikanska flirten består av tre faser. Ett samtal, utbytande av telefonnnumer och slutligen en dejt. Men glöm inte att det anses okej att dejta flera personer samtidigt. 

 Lämplig raggningsreplik: " You have beatiful eyes" fungerar bättre än "Don´t I know you from somewhere".

Spanien

 Män: Skippa alkoholen och ragga nykter. Spanska män använder inte alkohol för att våga ta kontakt med det motsatta könet - och spanska kvinnor är också sparsamma med drickat. Så begränsa alkoholintaget för bästa resultat.

 Kvinnor: Skandinaviska kvinnor har rykte om sig i Spanien att vara lätta på foten. Så spela svår, så får mannen något att fundera på.

 Lämplig raggningsreplik: Spanska män och kvinnor älskar skämt i flirtfasen. Memorera ett par roliga skämt och lär dig att säga dem på perfekt spanska.

Brasilien

 Män: Brasilianare är ett dansande folk och män dansar lika mycket som kvinnor. För de män som vill snärja en brasilianska är det bara att ge sig ut på dansgolvet och ge allt.

 Kvinnor: Brasilianska män är inte jätteintresserade av utländska kvinnor. De har fullt upp med sina inhemska skönheter. Men för den som vill försöka gäller det att kunna dansa samba lika bra som en infödd.

 Lämplig raggningsreplik: Om du blir tillfrågad om du kan prata portugisiska svarar du "Falo pouco, mas falo bonito". Det betyder " Jag talar lite, men vackert". Meningen kommer från en öl-reklam som hela Brasilien älskar.

Marocko

 Män: Ordvalet betyder väldigt mycket i Marocko. "Du är läcker" anses inte vara en komplimang. Knepet är att vara raffinerad och uttrycka stora känslor. Med en dikt kan du komma långt.

 Kvinnor: Låt mannen vara en klassisk gentleman och kurtisera dig efter konstens alla regler.

 Lämplig raggningsreplik: "Om du vore en tår i mitt öga, skulle jag aldrig våga gråta av rädsla att mista dig."

Italien

 Män: Det italienska folket är flockdjur som går ut på lokal tillsammans i stora grupper. Om du ser en tjusig donna, närma dig hennes kompisgäng. Det är inte säkert att du får tid ensam med henne första kvällen, men ge inte upp. Du måste godkännas av kompisgänget innan det kan bli något.

 Kvinnor: Italienska män förhåller sig till blondiner som tjurar till röda skynken; de kan inte göra annat än sätta kurs mot objektet i fråga.

 Brunetter bör överväga hårblekning.

 Lämplig raggningsreplik: Använd Formel 1-chefen Flavio Briatores replik: "I´ve got a boat so big that from a satellite, you can´t say which is the boat and which is Sardinia".

Tyskland

 Män: Tyska kvinnor vill ha känsliga män som ändå inte är fjolliga, så se till att sporta rätt attityd. Och glöm inte att tyskar knappast är några italienska charmörer. Med andra ord - konkurrensen är inte alltför tuff.

 Kvinnor: Tyska män är riktigt dåliga på att flirta. Problemet är så omfattande att det blir allt vanligare att män går på flirtkurs. Men innan de är fullärda är det bästa rådet att beväpna sig med tålamod och själv ta initiativ.

Lämplig raggningsreplik: Humor fungerar bra på båda könen.

 

Läs hela artikeln HÄR!