Kauai på Hawaii har vackra stränder – med lömskt tidvatten.
På Praia de Boa Viagem, Brasilien, har över 50 hajattacker inträffat de senaste 20 åren.
"Shark Alley" utanför Sydafrika är kanske inte den bästa platsen att ta ett dopp på.
Playa Zipolite i Mexiko – de dödas strand.
Vid kanten av Victoriafallen finns en skrämmande plaskdamm, kallad Djävulens pool.
Krokodiler dödar hundratals människor vid Nilen, Egypten, varje år.
1 AV 6
Kauai på Hawaii har vackra stränder – med lömskt tidvatten.
2 AV 6
På Praia de Boa Viagem, Brasilien, har över 50 hajattacker inträffat de senaste 20 åren.
Foto: COLOURBOX
3 AV 6
"Shark Alley" utanför Sydafrika är kanske inte den bästa platsen att ta ett dopp på.
Foto: BULLS
4 AV 6
Playa Zipolite i Mexiko – de dödas strand.
Foto: COLOURBOX
5 AV 6
Vid kanten av Victoriafallen finns en skrämmande plaskdamm, kallad Djävulens pool.
Foto: COLOURBOX
6 AV 6
Krokodiler dödar hundratals människor vid Nilen, Egypten, varje år.
Foto: Mikael Sjöberg

Farliga stränder med hajar och krokodiler

Farliga stränder med krokodiler, hajar och livsfarliga strömmar.

Det gäller att ha koll när du badar utomlands.

Här är listan på världens 16 farligaste stränder.

Hanakapiaistranden, Kauai, Hawaii

Starka strömmar, kraftfulla vågor och lömskt tidvatten gör att simma här till en mycket farlig sysselsättning. Till och med folk som paddlat stilla intill strandkanten har svepts ut och dränkts. Minst 83 personer har drunknat när genom åren.

Praia de Boa Viagem, Brasilien

Över femtio hajattacker har inträffat här de senaste tjugo åren, varav nitton med dödlig utgång. Det ökande antalet attacker sägs bry på tilltagande skador på kustens ekosystem. Förutom av hajar plågas området också av omfattande våldsbrottslighet.

Playa Zipolite, Mexiko

Namnet lär betyda "de dödas strand" på ett gammalt infödingsspråk. Stranden som är populär bland ryggsäcksresande och nudister är ökänd för sina starka strömmar och kraftiga vågor som lett till många drunknade genom åren.

Djävulens pool, Victoriafallen, Zambia

En skrämmande plaskdam belägen högst upp vid kanten till de mäktiga Victoriafallen - som med sin bredd på 1 700 meter och höjd på 105 utgör världens största vattenfall. Dödfall har rapporterats till följd av alltför djärvt badplaskande vid toppen.

Gansbaai, Sydafrika

Vattnen utanför staden Gansbaai är vithajens territorium. Shark Alley kallas den lilla kanalen mellan Dyer Island och Geyser Rock ett par kilometer från land. Här bor en koloni om 60 000 sälar vilket drar till sig stor svärmar av vithaj.

Nilen, Egypten

Gömd i vattnen här vatten ligger otroligt uthålliga krokodiler spanar in sitt byte. Den ibland nära fem meter långa Nilkrokodilen ser människor som ett byte och dödar hundratals varje år.

Queensland, Australien

Vattnet utanför Queensland vid Australiens östkust är inte att leka med. Speciellt i området runt ön Fraser Island kryllar det av livsfarliga vattendjur. Hajar, giftig bläckfisk men framför allt allehanda giftiga maneter. Mellan oktober och april drabbar maneterna kusterna utmed hela norra Australien och Queensland och många stränder spärras av. Maneterna skördar upp till 200 människoliv om året. Stingen är så plågsamma att många drabbade dör i hjärtattacker innan de når upp på land.

Smyrna Beach, Florida

Den kilometerlånga stranden i östra Florida lockar mängder av besökare, men är en av världens mest hajdrabbade.

"Röda triangeln", Kalifornien

Avsnitten mellan Big Sur och Bodega Bay utmed norra delen av Kaliforniens kust rymmer stora kolonier av sälar, uttrar och sjölejon vilket lockar hit vithajar - som attackerat ett stort antal badande här genom åren.

Krugerparken, Sydfrika

En av världens djurrikaste nationalparker - men se upp för flodhästarna. Gå inte nära dem och gå inte ned i vattnet. Flodhästen attackerar ofta människor helt oprovocerat och är Afrikas farligaste däggdjur. Den är köttätare men dödar ändå hundratals människor årligen.

Kilauea, Hawaii

Här skrider besökaren mycket varsamt fram. Den svarta sandstranden här ligger intill en av världens mest aktiva vulkaner som med längre eller kortare uppehåll regelbundet kastat ur sig lava de senaste trettio åren. 2013 blev dessutom ett rekordår för hajattacker på Hawaii - 14 stycken varav två med dödlig utgång. De flesta ägde rum kring ön Maui.

Shired Island, Florida

I fjol uthängd som USAs mest förorenade strand. Bada här om du gärna drabbas av hjärnhinneinflammation, hepatit, irriterad hud, röda ögon, infektioner och magproblem.

Nationalparken Khao Sok, Thailand

Ett område fullt av farliga djur av allehanda typ. Som skorpioner, giftiga spindlar och tusenfotingar. Dammar och sjöar kryllar av blodiglar.

Amazonflodens stränder, Brasilien

Håll dig på land - den stora floden är full av pirayor, iglar, krokodiler, elektrisk ål och allehanda annat livsfarligt djurliv. En enda droppe blod i floden kan dra till sig ett helt stim pirayor på nolltid.

Gulfkusten, USA

Här härjar giftiga ormar som vattenmockasinen, vars bett leder till döden inom bara ett par timmar. Undvik att simma under grenar som hänger ut mot vattnet, vattenmockasinen hoppar ner i vattnet när de märker rörelse.

Bikini-atollen, Marshall-öarna (USA)

Mellan 1946 och 1958 utfördes över tjugo tester med atombomber här med radioaktivitet som följd. Att äta närodlat är inget som uppmuntras. Eftersom det heller inte fiskats här på nära 70 år är fiskelivet enorm och inkluderar massor av hajar.

Källor: The Telegraph, AOL Travel News