1 av 3: Flyger de verkligen över hela världen?
Familjen blev rejält besviken när de kom fram till lyxhotellet.
2 av 3: Familjen blev rejält besviken när de kom fram till lyxhotellet. Foto: THOMAS COOK / PRIVAT
För familjen Peel blev inte alls drömsemestern som de hade tänkt sig.
3 av 3: För familjen Peel blev inte alls drömsemestern som de hade tänkt sig. Foto: PRIVAT / Thomas Cook

Familjens bilder avslöjar sanningen om lyxhotellet

Michelle Peel och maken Mark skulle ta med handikappade dottern Evie-Anne, 8, på drömsemester – innan en livshotande operation.

Men snabbt förvandlades lyxhotellet till en mardröm, när det visade sig att charterjättens bilder visade upp en falsk fasad.

När brittiska Michelle Peel bokade det fyrastjärniga hotellet Swandor Topkapi Palace i Antalya i Turkiet såg hon fram mot en lyxig drömresa tillsammans med maken Mark och dottern Evie-Anne, 8.

Tanken var att familjen skulle göra något fint tillsammans, innan dess att dottern skulle genomgå en livsviktig ryggradsoperation, skriver tidningen Birmingham Live.

Bland annat den här bilden fick familjen att boka resan som kostade nästan 50 000 kronor. Foto: THOMAS COOK

Bilderna ljög – och semestern blev en mardröm

Men i stället gick allting fel – och trots att charterbolaget Thomas Cook låtit meddela att hotellet var under viss ombyggnation, var skillnaden mellan bilderna på sajten och verkligheten enorm.

– Vi hade blivit informerade att det skulle finnas affärer, spelrum och bowling, men vi kunde inte hitta någonting sådant – strandområdet var ett totalt byggområde, liksom alla andra byggnader runt hotellet, säger Michelle till tidningen.

 

LÄS ÄVEN: Tonårsparet utnyttjade bokningsjättens rabatt 

 

– Det var väldigt bullrigt – det var traktorer, det borrades, golven var täckta av sprucken asfalt, cement, sand, och brustna rör läckte vatten överallt, säger Michelle Peel till Birmingham Live.

När familjen anlände till platsen upptäckte de bland annat att det inte fanns några fungerande toaletter – ett problem som höll i sig i tolv timmar. Dessutom plågades de av borrande och buller under hela semesterveckan.

Någon tennisbana fanns inte på hotellet när familjen anlände. Foto: THOMAS COOK / PRIVAT

Thomas Cook: ”Vi ber om ursäkt”

Thomas Cook, det ansvariga företaget, säger till Birmingham live att de är ledsna över att familjen inte känt sig tillräckligt informerad om ombyggnationerna på hotellet.

– Vi ber om ursäkt för att vi inte gjort fru Peel medveten om att ett område i Swandor Topkapi Palace Hotel skulle vara stängt till dess att upprustningen av egendomen var färdigställd, säger en talesperson till tidningen.

– Vi vill alltid att våra kunder ska ha den bästa möjliga upplevelsen på semester, och vi är besvikna att hennes resa inte levde upp till förväntningarna.

Toaletterna levde inte heller upp till förväntningarna. Foto: THOMAS COOK / PRIVAT

”Äckligaste hotellet jag besökt”

Många har nu uttryckt sin besvikelse på rekommendationssajten Tripadvisor, och där har omdömena varit riktigt hårda.

”Det här är det äckligaste hotell jag någonsin besökt. Toaletterna var vidriga och området var en enda mess”, skriver en recensent. 

”Toaletterna runt poolen var smutsiga, med bajs och urin på golvet, och vissa toaletter läckte”, skriver en annan.

Samtidigt finns också mer positiva recensioner, och Thomas Cook kommenterar sitt arbete kring såväl missnöjda som nöjda kunder:

– Kundernas feedback är väldigt viktig för oss, liksom våra kundundersökningar. Vi övervakar även kontinuerligt omdömen från Tripadvisor, säger en talesperson till Birmingham Live.

Snart ska Evie-Anne genomgå en livshotande operation. Foto: PRIVAT

Kan bli Evie-Annes sista semester

För familjen Peel blev semestern – som de fick betala närmare 47 000 kronor för – dock en flopp. Och nu befarar mamma Michelle att lilla Evie-Annes resa till Antalya mycket väl kan bli hennes sista någonsin.

– Vi reste för att vår svårt funktionsnedsatta dotter snart ska ha en väldigt farlig, livshotande ryggradsoperation i juni, och det är möjligt att hon aldrig någonsin kommer kunna flyga igen, om hon överlever operationen, säger mamman till Birmingham Live.