<p>På bergskrönet dit helikoptern tar dig.</p>
1 av 5: <p>På bergskrönet dit helikoptern tar dig.</p> Foto: Instagram
<p>Du kan även se flera av Afrikas kända vilda djur på golfturen.</p>
2 av 5: <p>Du kan även se flera av Afrikas kända vilda djur på golfturen.</p> Foto: Instagram
<p>Så här går turen med helikopter för att komma till tee.</p>
3 av 5: <p>Så här går turen med helikopter för att komma till tee.</p> Foto: Instagram
Men om du inte är sugen på att slå ut från så hög höjd så kan du ge dig i kast med de två "vanliga" golfbanorna som finns på anläggningen.
4 av 5: Men om du inte är sugen på att slå ut från så hög höjd så kan du ge dig i kast med de två "vanliga" golfbanorna som finns på anläggningen. Foto: Instagram
<p>Det är en av världens mest krävande golfrundor.</p>
5 av 5: <p>Det är en av världens mest krävande golfrundor.</p> Foto: Instagram

Extrema golfresan – som kräver helikopter

Det finns en hel del spektakulära golfbanor världen runt men frågan är om inte Legends Golf & Safari Resort tar priset när det gäller upplevelser.

Här finns bland annat världens längsta par tre hål som kräver luftlandsättning när du ska slå ut.

Par tre hål är alltid spännande för golfare. Det finns alltid en chans till hole-in-one samtidigt som risken att slösa bort alldeles för många slag hela tiden är en realitet.

Om du vill uppleva något alldeles extra på din nästa golfresa så ska du ställa kosan till Sydafrika och Legends Golf & Safari Resort. Här hamnar du mitt ute i bushen och kan finslipa ditt spel i en obetalbar miljö.

LÄS OCKSÅ: Här spelar de golt på isen med skridskorna på

Golf med helikopter

Här finns också världens mest skräckinjagande par tre hål – “Extreme 19”. Det är världens högsta och längsta med en tee 400 meter över greenen och ett avstånd på 361 meter mellan utslagsplatsen och hålet. För att komma till tee måste du ta helikopter upp och om du vågar dig fram till utslagsplatsen (det gäller att inte vara höjdrädd), så kommer du att kunna följa bollen i 20 sekunder innan den slår ner på greenen.

Om du inte tar fel klubba vill säga.

LÄS OCKSÅ: 12 tips för resan till Sydafrika

Se lejon och elefant

Men om du inte är sugen på att slå ut från så hög höjd så kan du ge dig i kast med de två “vanliga” golfbanorna som finns på anläggningen. Och då har du också chans att träffa på någon av "the big five" – leopard, lejon, elefant, noshörning och buffel – som rör sig fritt i omgivningarna.

Källa: Travel&Leisure

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöw om resfavoriten Sydafrika

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Allt om Resor! Se erbjudande