Inlandsbanan är en av världens tio häftigaste tågresor, åtminstone om den brittiska tidningen The Guardian får välja.
1 av 2: Inlandsbanan är en av världens tio häftigaste tågresor, åtminstone om den brittiska tidningen The Guardian får välja. Foto: Hanna Nilsson
Den nästan 129 mil långa sträckan från Kristinehamn till Gällivare kräver visserligen några byten, men är utmärkt för den som vill uppleva såväl midnattssol som djurliv.
2 av 2: Den nästan 129 mil långa sträckan från Kristinehamn till Gällivare kräver visserligen några byten, men är utmärkt för den som vill uppleva såväl midnattssol som djurliv. Foto: Henrik Isaksson

En av världens häftigaste tågsträckor är svensk

Inlandsbanan är en av världens tio häftigaste tågresor, åtminstone om den brittiska tidningen The Guardian får välja.

Den nästan 129 mil långa sträckan från Kristinehamn till Gällivare kräver visserligen några byten, men är utmärkt för den som vill uppleva såväl midnattssol som djurliv. Förutom ren och älg kan man till och med få syn på björn, varg, järv och lodjur, skriver tidningen entusiastiskt.

Jungfraubahn också med på listan

Andra tågresor som finns med på listan är Jungfraubahn i Schweiz som bjuder på en spektakulär utsikt över Alperna, Desert Express som korsar sanddynerna mellan Windhoek och Swakopmund i Namibia och sträckan mellan Bangkok och floden Kwai i Thailand.

 

LÄS OCKSÅ:

• Åk tåg genom Sverige – 9 vackraste sträckorna

• Världens 10 bästa upplevelser på räls

Aktuellt just nu