Hotel Des Grandes Ecoles.
1 av 3: Hotel Des Grandes Ecoles. Foto: Elisabeth Montgomery
Hôtel Esméralda
2 av 3: Hôtel Esméralda Foto: Elisabeth Montgomery
Hotel Danemark
3 av 3: Hotel Danemark Foto: Elisabeth Montgomery

Paris tre bästa hotell för en härlig weekend

Paris är en mysig, romantisk och härlig weekendstad.
Det finns massor att se och göra. Men var ska man bo?
Här är min tre bästa hotell.

Hotel Des Grandes Ecoles

Det här är ett av de mysigaste hotell jag någonsin har bott på. I trendiga Quartier Latin ligger det lite undanskymt på en blomstrande och grönskande bakgård. Blommorna går igen på tapeterna i de 51 gulligt designade rummen. Frukosten i trädgården är enastående. Här får du en lugn och bra start på en hektisk Parisdag.

Hôtel Esméralda

På detta hotell bodde Lena Andersson när hon skrev och målade boken "Linnea i målarens trädgård". Det är ett charmigt hotell i Quartier Latin med utsikt över katedralen Notre Dame. Varje rum är unikt och byggnaden är från 1640 så det är en historisk plats. Namnet Esmeralda är hämtat från Victor Hugos roman "Ringaren i Notre Dame".

Hotel Danemark

Gulligt, litet och prisvärt hotell med bra läge nära till bland annat Luxembourg-trädgården. Det ligger i 6:e arrondissement i Montparnasse och även nära Saint-Germain. De 15 rummen är också små men individuellt inredda, vissa har stenväggar och badrum med italiensk marmor. Men det jag fastnade för var den snygga lobbyn.

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande