Godsaker på Thames Foyer, Savoy.
Afternoon tea på Lancaster Hotel.
The Goring Hotel.
1 AV 3
Godsaker på Thames Foyer, Savoy.
Foto: Elisabeth Montgomery
2 AV 3
Afternoon tea på Lancaster Hotel.
3 AV 3
The Goring Hotel.
Foto: Alastair Grant

Londons bästa te, scones – och champagne

LONDON. Vad är ett Londonbesök utan afternoon tea?

Smarriga scones och andra söta bakelser som sväljs ned med ett kvalitets-te eller varför inte ett glas champagne.

Här är tre favoriter.

Elisabeth Montgomery

Thames Foyer, Savoy

Satsa på afternoon tea på hotel Savoy med nybakade scones, bakelser, en kanna te och champagne. I mycket traditionella, överdådigt vackra lokaler med pianospel och samma atmosfär som när hotellet började med eftermiddagste 1904. Sven-Bertil Taube brukar välja The American Bar på Savoy som ska vara en het cocktailbar just nu.

Pris: 745 kronor.

 

Lancaster Hotel 

Till eftermiddagsteet här bjuds det på vit choklad, hallonkarameller, pistache macarons, cupcakes med smak av honung och äpple med mera. Självklart går det att beställa ett glas champagne också. Häftigare utsikt är den man får på Lancaster är svår att få i London. Här kan man titta ut över Hyde Park och London Eye och det är vackert.

Pris: 400 kronor.

 

The Goring Hotel

På flotta The Goring Hotel i tjusiga stadsdelen Belgravia får du dricka te som är prisbelönt. Hotellet har vunnit pris som bästa adressen för eftermiddagsteet. Det var Tea Guild, en oberoende organisation, som listade Londons bästa adresser för just eftermiddagsteet. Det kostar 475 kronor per person för te, scones, smörgåssnittar, ett glas champagne och färska jordgubbar.

Pris: 550 kronor.