Maierl-Alm.
Rohrerdstadel.
Schutzhütte Berggasthaus Resterhöhe.
1 AV 3
Maierl-Alm.
Foto: Elisabeth Montgomery
2 AV 3
Rohrerdstadel.
Foto: Elisabeth Montgomery
3 AV 3
Schutzhütte Berggasthaus Resterhöhe.
Foto: Elisabeth Montgomery

Bästa krogtipsen bland Kitzbühels fina pister

I Kitzbühel finns fantastiska pister, sammanlagt 170 kilometer långa, 54 härliga liftar utan köer och skidorten har vunnit utmärkelsen som den bästa i världen.
Men var i backen ska man äta?

Här är mina tre bästa tips.

Elisabeth Montgomery

Maierl-Alm

Lyxigt lunchställe strax ovanför Kirchberg med utsikt över alptopparna och härlig utomhusterrass. När vi var där kompades DJ:n av en saxofonist vilket resulterade i ett otroligt drag. Här kan du njuta av den österrikiska varianten på tapas med skinkor, korvar och mjölksyrade grönsaker. Det går också att bo här – med tjusigt spa och inomhuspool.

Rohrerdstadel

Här nedanför Pengelstein finns detta enkla hak med hög mysfaktor där du sitter ute under stora parasoll och äter österrikiska specialiteter som "Tiroler Knödel Suppe" och dricker Radler - en blandning av öl och Sprite. Det finns en liten bar där du kan sitta inomhus också.

Schutzhütte Berggasthaus Resterhöhe

Absolut gulligaste bergshyttan i västra delen av bergsmassivet ovanför Pass Thurn och Mittersill. Gästhuset är från 1890 och här lagas godaste maten, spelas bästa musiken och levereras mysigaste stämningen. Perfekt hytta att bo i om du ska sommarvandra i Alperna.