I årtionden har flygintresserade turister flockats på Maho Beach på den den holländska delen av den karibiska ön Sint Maarten (den andra delen av ön är fransk och kallas Saint Martin).
1 av 3: I årtionden har flygintresserade turister flockats på Maho Beach på den den holländska delen av den karibiska ön Sint Maarten (den andra delen av ön är fransk och kallas Saint Martin). Foto: Shutterstock
När planen går in för landning på Sint Maarten flyger de knappa 30 meter över stranden, vilket många entusiaster vill uppleva.
2 av 3: När planen går in för landning på Sint Maarten flyger de knappa 30 meter över stranden, vilket många entusiaster vill uppleva. Foto: SHUTTERSTOCK
Det var på kvällen den 12 juli i år som en 57-årig kvinna från Nya Zeeland kastades bakåt och dog när hon slog huvudet i asfalten.
3 av 3: Det var på kvällen den 12 juli i år som en 57-årig kvinna från Nya Zeeland kastades bakåt och dog när hon slog huvudet i asfalten. Foto: SHUTTERSTOCK

Efter dödsolyckan – nu begränsas ökända turistattraktionen

Nu begränsas en av paradisön Sint Maarten stora turistattraktioner. 

Efter en dödsolycka för några veckor sedan, har öns myndigheter bestämt sig för att hindra turisterna från att komma för nära det som kallats för världens läskigaste landningsbana.

I årtionden har flygintresserade turister flockats på Maho Beach på den den holländska delen av den karibiska ön Sint Maarten (den andra delen av ön är fransk och kallas Saint Martin) för att uppleva de spektakulära inflygningarna till Prinsessan Juliana-flygplatsen.

När planen går in för landning flyger de knappa 30 meter över stranden, vilket många entusiaster vill uppleva. I synnerhet har det varit populärt att stå vid stängslet till själva flygplatsen för att känna lufttrycket och mullret från planen på riktigt nära håll.

LÄS MER: Flygbanorna som får alla piloter att skaka

Turistattraktionen kan försvinna

Men nu verkar det som som den lite udda turistattraktionen kommer att begränsas. Myndigheterna på Sint Maarten har efter en dödsolycka beslutat att flytta stängslet längre bort från landningsbanan.

Det var på kvällen den 12 juli i år som många turister hade samlats vid stängslet mot stranden för att uppleva kraften av ett större Boeing-plan som skulle lämna ön. 

LÄS MER: Boeing slutar med ökända skräcklandningen 

Kvinna dog på Maho Beach 

Men när planet lyfte var kraften från jetmotorerna så stark att en 57-årig kvinna från Nya Zeeland kastades bakåt och dog när hon slog huvudet i asfalten.

Olyckan var inte heller den första. Det finns flera incidenter där nyfikna blåsts omkull av startande eller landande flygplan.

Myndigheterna har inga planer på att spärra av själva stranden, men flytten av staketet innebär att det inte går att komma så nära att det finns risk för skador.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande