Succén för arbetet med att rädda de utsatta sköldpaddorna framgår av en ny världsomfattande rapport.
1 av 2: Succén för arbetet med att rädda de utsatta sköldpaddorna framgår av en ny världsomfattande rapport. Foto: FOTOLIA
Man har undersökt 300 olika platser där havssköldpaddor lägger sina ägg.
2 av 2: Man har undersökt 300 olika platser där havssköldpaddor lägger sina ägg. Foto: FOTOLIA

Trenden har vänt för utrotningshotade djuret

Räddningsaktionerna för världens havsköldspaddor har blivit en stor framgång för djurvårdarna.

Olikt många andra utrotningshotade djur ökar nu beståndet av havsköldspaddor världen över.

Succén för arbetet med att rädda de utsatta sköldpaddorna framgår av en ny världsomfattande rapport kring sju sorters utrotningshotade havssköldpaddor.

LÄS MER: Stranden där tusentals havssköldpaddor parar sig

Har undersökt 300 olika platser

Man har undersökt 300 olika platser där havssköldpaddor lägger sina ägg och konstaterar att antalet sköldpaddor som föds och lever in i vuxen ålder ökar stadigt över hela linjen.

Antalet sjönk under många år på grund av människans intrång på stränderna där äggen läggs och på grund av att många sköldpaddor oavsiktligt fångades av fiskare.

LÄS MER: Så hjälper Janice havssköldpaddorna

Hoppas inspirera fler grupper

De nya framgångarna är resultatet av enträget arbete från "lokala grupper och forskare", säger Antonios Mazaris, professor vid universitetet i Thessaloniki, till Lonely Planet.

– Det här sänder ett positivt budskap till andra djurskyddsgrupper runt hela världen. Löpande bevakning och hjälpinsatser kan leda till framgångar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande