Älskar du hundar och vill ha en annorlunda semester, är Dog Bark Inn i USA ett bra alternativ.
Älskar du hundar och vill ha en annorlunda semester, är Dog Bark Inn i USA ett bra alternativ. Foto: DOG BARK INN

De fem konstigaste hotellen i världen

Har du tröttnat på ordinära Svensson-semestrar? Sugen på ett boende utöver det vanliga när du packar väskan nästa gång?  

Checka då in på något av dessa fem bisarra hotell.

1: Giraffe Manor, Kenya

 Pittoreska Giraffe Manor i Langata hyser inte bara tvåbenta gäster utan välkomnar även giraffer! De långbenta djuren vandrar fritt inom resorten och kan närsomhelst dyka upp utanför ditt fönster. Bli inte heller överraskad om de tar plats vid frukostbordet för att tigga till sig vad rester som finns.

 http:// www.giraffemanor.com

 

2: Dog Bark Inn, Idaho, USA

 För dig har dille på vovvar. Ta in på ( eller snarare i) världens största Beagle- bokstavligen. Genom försäljning av hemmasnidade hundskulpturer i trä har grundarna Dennis Sullivan och Frances Conklin lyckats skrapa i hop kapital till den udda resorten som har formen av en jättehund. In tar du dig via revbenen och bor gör du i magen.

 http://www.dogbarkinn.com


3: Marmara Antalya, Turkiet

 Snurrigt värre. Världens första hotell med ett roterande annex där gästerna i de 24 rummen var dag vaknar upp till en ny utsikt. Designhotellet har dessutom huvudbyggnad som rymmer 208 rum.

 http:// themarmarahotels.com


4: Hobbit Motel, Otorohanga, Nya Zeeland

 Förstås är man inte sen med att slå mynt av den sanslösa hysteri som följde i den filmade trilogins fotspår. Här är motellet för alla Sagan om Ringen-bitna. Bo, sov och ät som en hob i rummen som inretts helt i enlighet med dekoren i filmerna.

 http://waitomotel.co.nz


5: Out´n´about Treesort, Oregon

 För den som inte räds det primitiva. Här bor du uppe bland träden. 18 kojor av varierande  standard finns att välja mellan. För de romantiska finns The Peacock Pearch.

 För storfamiljen- the Swiss family complex. Och för den vetgirige- the Tree Room Schoolhouse Suite. Resorten passar perfekt för den som vill hålla i gång. Kurser i hur du bygger din egen koja, liksom forsränning och ridning finns bland aktiviteterna.

Aktuellt just nu