Temperaturer runt 54 grader har uppmätts i Death Valley National Park i USA.
Iditarod race i Alaska tar minst åtta dygn, är 160 mil lång och bjuder på rikligt med snöfall, hårda, isande vindar och temperaturer ned till minus 50 grader.
1 AV 2
Temperaturer runt 54 grader har uppmätts i Death Valley National Park i USA.
2 AV 2
Iditarod race i Alaska tar minst åtta dygn, är 160 mil lång och bjuder på rikligt med snöfall, hårda, isande vindar och temperaturer ned till minus 50 grader.
Foto: SHUTTERSTOCK

Tolv extrema resmål för alla som älskar äventyr

Söker du utmaningar när du reser?

Här är tolv extrema äventyrsupplevelser att upptäcka.

Häng i lina över Rio, kör bilrace i öknen eller kajaka i Kongos vilda forsar – om du törs!

Tipsen är hämtade från cnn.com.

1. Iditarod race i Alaska, USA

Tävlingen tar minst åtta dygn, är 160 mil lång och bjuder på rikligt med snöfall, hårda, isande vindar och temperaturer ned till minus 50 grader.

2. Farliga vågor i Teahupo'o, Tahiti

Här finns världens tyngsta och farligaste vågor. den ultimata utmaningen högrisksurfare. Att surfa här är en oförglömlig upplevelse men ett misslyckande kan bli mycket ödesdigert.

LÄS MER: Svenskarna världens tredje mest äventyrliga folk

3. Death Valley National Park, USA

Ett besök i den här nationalparken i Kalifornien kan bli extremt påfrestande. Temperaturer runt 54 grader har uppmätts.

4. Oväder i Mawsynram, Indien

Bergsbyn Mawsynram har störst nederbörd i världen. Här faller det årligen omkring 11 872 millimeter regn här. Regnfallet är inte jämt spridet utan tar sig oftast uttryck i enorma, plötsliga skyfall. Byn ligger i nordöstra Indien, strax norr om Bangla Desh.

5. Ingaforsarna, Demokratiska republiken Kongo

Världens största forsar är också extremt farliga. Ändå far de tuffaste äventyrarna med kajak här. Har beskrivits som "åtta mil av vattenfall, strömvirvlar och kajakslukande vattenkrafter".

Formula Rossa tar dig fram i 240 kilometer i timmen Foto: SHUTTERSTOCK

6. Bergochdalbanan Formula Rossa, Abu Dhabi

På bergochdalbanan här i fartfyllda nöjesparken Ferrari World far du fram i 240 kilometer i timmen. Den cirka två kilometer långa banan avverkas på bara 92 sekunder. 

7. Hajäventyr i Gansbaai, Sydafrika

Staden Gansbaai (strax sydost om Kapstaden) kallar sig "världens vithajscentrum" och här erbjuder man dagslånga dykutflykter där du sänks ner i en bur i havet och (troligen) väcker några av de många jättelika vithajarnas närgångna intresse.

Det handlar om mycket mer än bara en match när de legendariska lagen från Buenos Aires, Boca Juniors och River Plate, drabbar samman. Foto: SHUTTERSTOCK

8. Vild fotbollsupplevelse i Superclásico, Argentina

Det handlar om mycket mer än bara en match när de två legendariska lagen från Buenos Aires (Boca Juniors och River Plate) drabbar samman. Du tittar inte så mycket som upplever den med hela kroppen eftersom rivaliteten lagen emellan får dina känslor att pendla mellan kittlande spänning och nervpåfrestande skräck. 

Det har förekommit att publiken pepparsprejat spelare. En person uppgav att han hade haft trevligt tills han upptäckte att en man ovanför stod och kissade på motståndarnas anhängare nedanför.

LÄS MER: Världens knepigaste platser att resa till

9. Hängglidning i Rio de Janeiro, Brasilien

Rio ser fantastiskt ut från luften - och vad kan vara häftigare än att uppleva vyerna medan du glider utmed en lina högt upp i luften?

10.  Elefantpolo i Bangkok

Elefanter är en del av den thailändska identiteten. Råkar du vara i Bangkok så missa inte "Kings Cup", prestigetävlingen i elefantpolo. 

11. Billopp på sanddynorna, Qatar

Ett kittlande äventyr för bilentusiaster av det rätta virket. Här går det vilt till bland sanddynorna i öknen. Risken att hamna med taket i vädret är tämligen överhängande. 

Qatar är platsen för bilentusiasten. Foto: SHUTTERSTOCK

12. Djärvaste utförshoppet i Contradammen, Schweiz

Contradamen (eller Verzascadammen) blev ett populärt bungyjumpställe sedan en stuntman hoppat här i James bondfilmen "Golden Eye", en stuntbedrift som räknas till filmvärldens bästa. Från stupet här faller du 220 meter innan du studsar upp igen.