Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Att få ett luftombyte kan vara bra för de flesta lite då och då.
Att få ett luftombyte kan vara bra för de flesta lite då och då.
Att få ett luftombyte kan vara bra för de flesta lite då och då.
Det kan vara ett elände att resa bort, men också väldigt skönt!
Det kan vara ett elände att resa bort, men också väldigt skönt!
Det kan vara ett elände att resa bort, men också väldigt skönt!
1 AV 2
Att få ett luftombyte kan vara bra för de flesta lite då och då.
Foto: Colourbox
2 AV 2
Det kan vara ett elände att resa bort, men också väldigt skönt!
Foto: Colourbox

Därför ska du resa minst en gång per år

Har du svårt att motivera dig själv till att åka bort, eller behöver en ursäkt till varför du bara inte kan sluta resa runt? Oavsett så har vi inspirationen du behöver.

Här berättar tio resebloggare varför det är viktigt att ge sig ut på en resa varje år. Eller så ofta du har råd.

Det kan vara ett elände att resa bort. Packningen känns tung, flygplanet är trångt och obekvämt, barnen är gnälliga, hotellet liknar inte alls bilderna och maten är konstig. Om du känner så, har du förmodligen drabbats av resetristess och behöver inspiration.

Sajten Tripzilla lät tio resebloggare förklara varför det är viktigt att byta miljö och åka bort med jämna mellanrum.

Här är tio inspirerande skäl att ge sig ut på en resa.

Du får luftombyte

“Det ger vår familj nödvändigt luftombyte. Att se nya platser är föda för vårt sinne, gör oss känslomässigt starkare och till och med minskar risken för sjukdomar.”

~Pam from Hey, Miss Adventures!

Det öppnar för spännande matupplevelser

“Som matbloggare, älskar jag att uppleva mat från andra länder. Resande får mig att uppleva mat lagad på det mest autentiska sättet. Jag lär mig det verkliga historien bakom mina favoriträtter och får veta mer om människorna bakom maten. Det är verkligen magiskt att äta empanada i Vigan, laing i Legazpi, ramen i Tokyo eller kycklingris i Singapore.”

~ Carlo from Kalami Cebu!

Det ger dig nya perspektiv på världen

“Att resa ger dig en unik möjlighet till äventyr och utforskande. Det låter dig se världen ur ett nytt perspektiv, ett du förmodligen aldrig upplevt tidigare. Du blir nyfiken på och medvete om olika kulturer. På det viset blir du också mer förståendet. För en fotograf som jag, är resandet ett sätt att fånga fantastiska bilder på människor, saker och platser jag aldrig vill glömma.

~ Rea from Blissful Snapshots

Foto: Colourbox

Det utmanar dig att upptäcka nya saker

“En av de bästa känslorna i livet när du bestämmer dig för att besöka en ny plats eftersom det ger dig möjligheten att upptäcka något du inte tidigare kände till. Upplevelser är något du kan spara och återuppleva hela livet, särskilt om du delar dem med dina nära och kära. Oavsett om du väljer att resa ensam eller med dina närmaste, så se till att välja en plats där du kan koppla av från vardagen och skaffa minnen du vill behålla. Och låt inte budgeten begränsa dig. Det finns fantastiska platser att besöka på nära håll.

~ Romeo from Basta Bisaya

Det ger dig nya vänner

“Jag har rest sedan 2014 och det hela började när jag gav mig ut på egen hand och arbetade som volontär. Resorna gör mig hälsosammare, sexigare och äventyrligare. Jag försöker hela tiden lära mig nya saker, som att dyka, och utmanar min oro genom at göra saker jag egentligen inte vågar. Att resa själv ökar mitt självförtroende och tvingar mig att vara öppen för att träffa nya människor från världens alla hörn.”

~ Roxanne from iTravelRox

Det får dig att älska livet

“Jag reser minst en gång om året för att det får mig att älska livet. När jag kommer till en ny plats, tvingas jag ta det lugnt och tänka efter på ett sätt som jag inte kan i vardagen. Rutiner tar kraft från mig, och om det går för lång tid mellan resorna så blir jag trött, sur och oinspirerad. Så när jag reser kan jag koppla av, lära mig nya saker, lär mig uppskatta det jag har hemma och älska mitt liv i högre grad.”

~ Lenz from stayathomemum.com.au

Det ökar din kreativitet

“Resande stärker kreativiteten. Kreativitet kommer från nya och spännande upplevelser, och när dina mest stimulerande upplevelser kommer från att skvallra med grannar och medarbetare, minska du hjärnans möjligheter att bli inspirerad. Det är därför som jag som författare måste få nya intryck av ljud, färger och dofter minst en gång om året, för att få min hjärnas synapser att gnistra.”

~ Aldrich from The Bisaya Traveler

Det gör dig lugnare

“Jag reser för att finna mig själv. För att komma bort från det yttre trycket och för att bryta med destruktiva rutiner. Resor gör mig lugnare. Det minskar mina migränattacker och hjälper mig att få nya perspektiv på livet. Resandet har också gjort mig bättre på att umgås med människor och lösa problem.

~ JL from Viajera Cebuana

Det gör dig hälsosammare

“Resor är ett sätt att bryta med min trista vardag — vakna, arbeta, luncha, arbeta, gå hem. Min vardagliga livsstil är ganska ohälsosam och det är därför jag måste ge mig ut på äventyr ibland. Jag tvingas röra mig, svettas, äta bättre och uppleva nya saker.”

~ John from Four Eyed Laagan

Och slutligen:

“Varför inte?”

~ Janek from janekathrynteo.com

 

Källa: tripzilla.com

 

 

LÄS MER:

• Därför ska du aldrig bada på hotellrummet

• Största misstagen du gör när du bor på hotell