<p>Här visar Brad hur lätt det är att öppna safeboxen på ett hotellrum.</p>
1 av 3: <p>Här visar Brad hur lätt det är att öppna safeboxen på ett hotellrum.</p> Foto: Brad Reid/Youtube
<p>Koden som nollar kassaskåpet är ofta sex stycken nollor.</p>
2 av 3: <p>Koden som nollar kassaskåpet är ofta sex stycken nollor.</p> Foto: Brad Reid/Youtube
Kanadensaren Brad Reid har öppnat upp folks ögon tack vare sitt klipp på Youtube.
3 av 3: Kanadensaren Brad Reid har öppnat upp folks ögon tack vare sitt klipp på Youtube. Foto: Brad Reid/Youtube

Därför ska du inte lita på hotellets kassaskåp

Många är vi som har använt kassaskåpen på hotellrum. Att låsa in sina värdesaker känns som en självklarhet. Inte många av oss vet om att våra värdesaker inte alls nödvändigtvis är säkra. Snarare har vi samlat allt på en plats för tjuven – som då bara har att ta för sig.

En stor del av hotellen har den typen av kassaskåp, safe box, på rummen. Du väljer en pinkod som du knappar in och sedan tror du att dina värdesaker är skyddade. Men nu visar det sig att så är inte alltid fallet. Kanadensaren Brad Reid har öppnat upp folks ögon tack vare sitt klipp på Youtube.

Missa inte: 8 hotell som slår alla vrickade världsrekord

Upptäcktes av en slump

Som många andra låste han in sina värdesaker och begav sig ut för att utforska. När han kom tillbaka hade han glömt sin kod till kassaskåpet. Efter att ha bett hotellpersonalen om hjälp fick han informationen om att han skulle slå in "standardkoden" som nollar kassaskåpet.

Koden visade sig vara sex nollor. Det är den säkerhetskod som följer med vid köpet av kassaskåpet och som fungerar som en säkerhet för att kunna öppna kassaskåpet ifall man glömmer koden. Det visade sig att hotellet (som många andra hotell) inte hade ändrat koden. Med andra ord så kan du öppna kassaskåpet genom att knappa in sex nollor. På klippet syns hur just det sker.

Ett tips: Kolla ifall det fungerar likadant på hotellet du checkar in på. Då kanske det är dags att överväga att gömma sina värdesaker på andra ställen.

Källa: dailymail.co.uk

LÄS MER:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande