Hösten är varken för varm eller för kall – helt enkelt ett lagom väder att resa i.
1 av 3: Hösten är varken för varm eller för kall – helt enkelt ett lagom väder att resa i. Foto: SHUTTERSTOCK
Sommarledigheten är över och växtligheten klär i fantastiska färger om hösten. På bild vackra Prag om hösten.
2 av 3: Sommarledigheten är över och växtligheten klär i fantastiska färger om hösten. På bild vackra Prag om hösten. Foto: SHUTTERSTOCK
Oktoberfesten i München brukar kallas för världens största folkfest.
3 av 3: Oktoberfesten i München brukar kallas för världens största folkfest. Foto: SHUTTERSTOCK

Därför är hösten den bästa tiden att resa på

Ärligt talat: Sommaren är en hemsk tid att resa på med trängsel och jobbig hetta överallt.

Tacka vet vi hösten.

Här är sex skäl till att hösten är bästa årstiden att resa på.

Egentligen är det självklart. Hösten erbjuder underbart "lagom" väder på de flesta resmål och dessutom slipper man köer, trängsel och högsäsongens saltade notor. Chansen att fynda billiga flyg och hotellboenden ökar också rejält. 

Här är sex skäl till att lägga semesterresan på hösten, enligt thisisinsider

1. Vädret är milt

Hösten har perfekt resväder på många håll. Heta somrar är ju egentligen helt fel tid att turista på. Det är trångt och bökigt på de flesta orter och värmen gör all fysiskt ansträngning extra jobbig. Tacka vet vi hösten – varken för varm eller för kallt.

2. Resorna är billigare

Hösten är en av de bästa tiderna på året för budgetresor. Såväl flygbiljetter som hotell är billigare än under sommarens högsäsong (och de kommande vinterhelgerna). På många exotiska orter råder regn- eller stormsäsong men för den som törs chansa kan resandet till sådana mål bli mycket förmånligt.

LÄS MER: Hetaste resmålen 2017 – månad för månad

3. Mindre trängsel

Sommarledigheten är över, skolorna är i gång och resenärer till populära destinationer behöver inte längre köa, boka bord eller armbåga sig fram för att lyckas ta ett foto av en populär turistattraktion.

4. Alla de vackra löven

Hösten är vacker på många håll på grund av de vissnade lövens fascinerande, mångfacetterade och vackra färgspel. Lövturism är populärt till exempel i regionen New England (nordöstra USA) och i Japan.

LÄS MER: 5 sagolikt vackra platser att möta hösten på

5. Många fester

Hösten är rik på fester och festivaler jorden runt. Till de mest berömda hör oktoberfesten i München med ölen i centrum. Tyskarna ståtar också med världens största vinfestival (Durkheim Wurstmarkt 8–18 september) och 7 oktober är det stor cavafest i spanska Katalonien (Barcelona med omnejd). Vidare är det modevecka i London och exotiska festen "De dödas dag" i Mexiko (2 november), bland mycket annat.

6. Höstens primörer är underbara

Hösten är kanske bästa årstiden för krogbesök. Nu serveras ett fantastiskt och fräscht utbud från årets skördar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande