Detta kan en resa avslöja om er relation.
Detta kan en resa avslöja om er relation. Foto: SHUTTERSTOCK

Därför är en resa det ultimata relationstestet

Osäker på om er relation fungerar i längden? Då finns det en oslagbar lösning: res. Att resa tillsammans är den ultimata relationstesten.

Känner du tvivel på er relation?

Eller funderar ni tvärtom på att göra slag i sak och gifta er?

Oavsett vilket så finns det ett pålitligt sätt att prova hållbarheten i en relation.

Nämligen att ge sig ut på en resa (gärna längre) tillsammans.

Det blottlägger skoningslöst såväl de bra som de dåliga sidorna både hos din partner och hos dig själv.

Här några av de viktiga saker en gemensam resa kan avslöja om er relation:

Ser varandras sämsta sidor:

På en gemensam resa är ni tillsammans dygnet runt och det är omöjligt att gömma något för varandra. Och resor tvingar människor att lämna sin trygga, invanda tillvaro och ge sig ut i det okända. Det kan locka fram våra sämsta sidor. Alla har vi våra egenheter som kan vara jobbiga för andra. Står du ut med din partners fixeringar i längden?

Krishantering avslöjar:

Nästa alltid är det något som går fel på en resa. Kolla hur din partner reagerar. Genom att försöka lösa problemet? Genom att skratta åt det och betrakta det som ett stort skämt? Eller genom att gnälla och få dig att må dåligt?

Oavsett reaktion - känns den okej för dig?

Kan ni samarbeta?

Att resa ihop kräver samarbete, precis som ett äktenskap. Ansvarsområdena fördelas beroende vem som är bra på vad. Fungerar ni bra som ett team? Det handlar inte bara om arbete utan också om att stödja varandra i vått och torrt.

Ger ni varandra utrymme?

Alla behöver lite egenutrymme i ett förhållande, men alla tillåter inte sin partner att ha det. Det kan bero på osäkerhet, brist på tillit, med andra ord, i vissa fall, svartsjuka. Att resa ihop ger dig en uppfattning om hur er relation på det området kan tänkas bli.

Kan ni prata öppet med varandra?

Långa samtal är oundvikliga på en resa tillsammans och en del olösta frågor har en tendens att återkomma. En del saker som är känsliga undviks kanske när ni är hemma men en resa ger bättre möjligheter till att ta upp dessa eftersom ni är lediga och i nya, mindre stressande omgivningar. Kan ni tala öppet med varandra eller leder varje känsligt samtalsämne till en konflikt?

Kan ni kompromissa?

Även om ni har liknande intressen så tvingar en resa fram många situationer då ni måste kompromissa. Om vilken restaurang ni ska äta på eller om vilken som ska bli nästa anhalt på er resa. Kan ni komma överens och fördela bestämmandet eller leder det till bråk och tråkigheter?

Källa: Huffington Post

LÄS MER: Museet för brustna relationer – här kan du dela din hjärtesorg

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande