Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 24 jul 2015 10:21

Dåligt semesterväder i Sverige? Var glad att du inte är i Spanien

Stranden i Benidorm i Spanien invaderades av solbadare i veckan.

Stranden i Benidorm i Spanien invaderades av solbadare i veckan.

1/2

Foto: David Ramos/GETTY

<span>Spanien satte i juni nytt rekord för antalet besökare.</span>

Spanien satte i juni nytt rekord för antalet besökare.

2/2

Foto: David Ramos/GETTY

Tycker du att vädret är kasst i Sverige i sommar? Kanske längtar du till värmen i södra Europa.

Här är bilden som får dig att vara glad att du inte rest till Spanien i sommar i alla fall.

Vad söker du på semestern? Om det är lugn och ro på en avskild strand rekommenderar vi dig inte att resa till Benidorm i Spanien. Tusentals semesterfirare invaderade stranden tidigare i veckan.

Spanien satte i juni nytt rekord för antalet besökare. 29,2 miljoner människor kom på besök vilket är 4,2 procent mer än förra året. Spanien förväntas också bli ett av de länder som ser en ökning i turism efter terrorattackerna i Tunisien.

Ansöker om att bli världsarv

Spanska Benidorm är ett av de äldsta resmålen inom charterturismen. Tidigare i år meddelade stadens borgmästare att badorten ansöker om att bli världsarv likt pyramiderna, kinesiska muren och Grand Canyon.

Många tycker att idén är knasig och associerar badorten med billig sprit och lågpristurism. Och just därför har turistansvariga kommit på idén.

För att ansöka räcker det att uppfylla ett av Unesco:s tio kriterier. Staden hävdar att man uppfyller sex av dem. Bland annat att de utgör "ett mästerverk av genialt mänskligt skapande", att orten är "ett unikt uttryck för en civilisation" och att den utgör "ett område av exceptionell naturskönhet."

 

LÄS OCKSÅ:

ELISABETH MONTGOMERY

Relaterat