Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Claes Månssons bästa tips på Franska rivieran

FRANSKA RIVIERAN. Claes Månsson har alltid haft en kärlek till Frankrike.

I synnerhet till de små byarna i Provence.

Kanske inte så konstigt att den tidigare Dramaten-skådisen sedan tio år är delägare i hotell Villa Asmodée i Antibes.

- Vi har varit på Rivieran och semestrat sen barnen var små, jag trivs väldigt bra här nere, säger Månsson när han guidar Allt om Resor genom sina favoriter på Rivieran.

För Claes och Gudrun är Antibes en oas.

Foto: Kristofer Sandberg

1 av 11

1. Cannes

I Antibes är Claes och hustrun Gudrun numera en del av lokalbefolkningen. De är flitiga gäster på stadens restauranger och slår gärna ett slag för sin verkliga favorit, Le Figuier de Saint-Esprit,

där man får bästa ankan serverad under ett fikonträd som är placerat mitt i restaurangen.

För Claes och Gudrun är Antibes en oas. Även om Claes extraknäcker som "hotelldirektör".

När inte jobbet, eller stranden kallar (man väljer mellan Antibes och Juan-Les-Pins beroende på hur vinden blåser), så gör man dagsutflykter i byarna längs Medelhavet och uppe i bergen.

- Vi älskar att köra längs slingervägarna upp till Eze, en riktig kulturby där man även kan besöka "svenske prinsens slott" som numera är ett lyxigt hotell.

- Vi tycker också om att ta tåget in till Cannes, bara sitta på ett kafé och titta på alla vackra människor.


För en cineast kan det vara intressant att besöka hus och platser där kända filmer spelats in. Som Villa Eilenroc i Antibes och hotell Negresco i Nice, båda finns med finns med i Woody Allens "Magic in the Moonlight".

Ett annat trevligt utflyktsmål är Vllefranche strax öster om Nice där man kan titta på Villa Nellcôte, huset som Keith Richards och Anita Pallenberg hyrde 1971-1972 och där Rolling Stones spelade in klassikern "Exile on Main Street".

- Det är en mytomspunnen villa, tyvärr får man inte komma in och titta på huset, säger Claes.


CANNES

Cannes är också en hyfsat stor stad med stort utbud vad gäller krogar och shopping. Även om filmveckans glamour lockar så är det inte fel att åka till Cannes även om det inte är film eller musikmässa i stan.

Vi tycker det är vansinnigt roligt att ta tåget från Antibes till filmstaden Cannes. I synnerhet veckan då filmfestivalen pågår. Bara sitta på ett kafé och titta på alla uppklädda, vackra människor som passerar.

1 av 11