Saranda, Albanien, blir nytt chartermål för Apollo nästa sommar.
Saranda, Albanien, blir nytt chartermål för Apollo nästa sommar. Foto: Nima Dadgaranfar

Charter till Albanien nästa sommar<br />

Charterbolaget Apollo introducerar resor till Albanien sommaren 2014. Grekiska Mykonos, Sivota och Kalamata är andra nyheter.

Albanien har länge varit det enda Balkanlandet utan charter från Sverige, men nästa sommar blir det ändring på det. Apollo startar resor till badorten Saranda med flyg till grekiska Korfu mindre än en timmes båtresa bort.

– Albanien är ett nytt spännande land med fantastiska möjligheter till sol, bad och upplevelser, säger Apollos vd Nina Hornewall.

Stora förändringar

Landet som levde under en sluten kommunistdiktatur från andra världskriget fram till 1992 har genomgått stora förändringar de senaste decennierna, bland annat inom turistindustrin.

– Det har varit en explosion i att bygga hotell. De håller en bra standard. Det är rent och fint och fantastiskt billigt, menar Nina Hornewall.

Greklandsexperten Apollo har också några grekiska nyheter till sommaren 2014:

* Sivota: By med sju badvikar på grekiska fastlandet nära Korfu. En plats för stilla liv och cykel- eller båtutflykter.

* Mykonos: Lyxig partyö med särskild dragningskraft hos gaypubliken, men där finns också lugn och ro i de mindre byarna.

* Kalamata: Staden Kalamata präglas av grekiskt vardagsliv medan lyxresorten Costa Navarino erbjuder golf och träningsmöjligheter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande