Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Caroline af Ugglas bästa tips på Åland

Sångerskan, konstnären och körledaren Caroline af Ugglas Liljedahl åker gärna med maken Heinz och barnen till Åland.

Hon älskar lugnet, den friska luften och havet. Här får kreativiteten och skaparglädjen tid och rum. Den åländska naturen har varit inspiration till flera texter och melodier.

Vår reporter, Agneta Rickardsson, är en av hundratals deltagare i Carolines kör Alla kan sjunga. Före körens framträdande i Dalhalla träffas vi för att tala om Carolines favoriter på Åland.

Caroline af Ugglas Liljedahl reser gärna till Åland

Foto: Maria Rosenlöf

1 av 12

1. Naturen på Åland

”Det bästa av allt är att åka ut i skärgården och bada från en klippa i det klargröna vattnet där man kan se sin hand framför sig. Där doftar fräscht, man slipper lukten av alger. Att åka båt ut i skärgården är så förknippat med trevnad, en slags Saltkråkan-feeling. Sedan älskar jag att gå. Jag måste röra på mig hela tiden. Ibland promenerar jag hem när vi varit och handlat i Mariehamn eller Söderby. Heinz kör bilen och ofta går något av barnen med mig och min hund följer ju alltid med. Det är väldigt roligt på Åland för det finns så många vägar som inte leder någonstans. Ibland kan man ha lite läskiga fantasier om att det bor en mördare här. Det tycker jag är jättekul, man blir på sin vakt. Det är jättemånga fina grusvägar där vi bor på Lemmland.”

visitaland.com


OM CAROLINE AF UGGLAS LILJEDAHL

Caroline af Ugglas Liljedahl

Ålder: 44 år

Född: I Bromma i Stockholm

Familj: Hon är gift med Heinz Liljedahl och de har två gemensamma barn, dottern EddieLee och sonen Otis, samt Heinz dotter Olivia.

Aktuell: Den 4 juni intar Caroline af Ugglas och hennes kör Alla kan sjunga scenen i Dalhalla med gästartisterna Ebbot Lundberg, Ola Salo och Sarah Riedel.

Därför Åland: Det har blivit Åland för Caroline sedan hon träffade sin man Heinz för snart 20 år sedan. Han har varit där sedan barnsben då hans mormors mor bodde i den röda stugan med vita knutar dit familjen nu åker. Både barnen och de vuxna njuter av lugnet och luften på Åland så fort de hinner.

1 av 12