ANNONS

Innehåll från Tourism Authority of Thailand

1 av 2
2 av 2

Lista: 5 pärlor att upptäcka i Thailand

Fantastiska öar, orörda stränder och häpnadsväckande nationalparker.

Här är sju platser i Thailand du kommer älska vid nästa besök – långt ifrån turisterna.

Se fler filmer från Thailand här. 

EXTERN LÄNK: Här hittar du fler resetips i Thailand – läs mer 

I drygt 20 år har vi svenskar närmast vallfärdat till Thailand, särskilt vintertid, för att njuta av sol och värme. Många har hittat sina favoriter i såväl Phuket, Krabi eller för den delen pulserande huvudstaden Bangkok. Men det finns platser kvar att upptäcka, nedan har du fem pärlor – mer eller mindre okända för många.

1) Koh Mak

Söder om mer kända Pattaya hittar vi denna lilla mysiga ö med fascinerande natur. Här gäller enklare hotellstandard och förr i tiden saknade ön el nattetid – vilket kanske förklarar det varför den gått under de flesta turisters radar. Chanserna är därmed goda att du finner stränder att ha för dig själv här.
Läs mer om Koh Mak här. 

2) Bang Krachao

Trött på storstadens brus? Bege dig då hit till ”Bangkoks djungel”, som du hittar söder om huvudstaden. Ta färjan från Narathiwas Road och upptäck ett skogsområde längs med Chao Praya-floden. Den fridfulla naturen, med sina mangroveträd och små vackra tempel, upptäcks bäst till fots eller cykel på grusvägarna och stigarna. Kuriosa: Ön uppstod när ett kanalbygge vid floden delade av en landremsa från alla håll.
Läs mer om Bang Krachao här. 

3) Kaeng Krachan

Thailand har lagt ner ett enormt arbete på att skydda sin natur och runtom i landet finns mängder av nationalparker. Den största, Kaeng Krachan, ligger sydväst om Bangkok. Här finns över 400 fågelarter och möjligheten att även få se fritt strövande elefanter, leoparder och apor är stor. Närmaste tätort ligger drygt 50 kilometer bort, så hit gäller dagsutflykter eller safari på riktigt.
Läs mer om Kaeng Krachan här. 

4) Sukhothai

Att Bangkok är Thailands huvudstad idag vet nog de flesta. Däremot är det mindre känt att Sukhothai i norra delen av landet var dess första antika huvudstad och att det thailändska språket har sina rötter här. 

Med sina drygt 200 historiska platser och unika tempelruiner är området även, välförtjänt, med på världsarvslistan.
Läs mer om Sukhothai här.

5) Freedom Beach

Anses av många vara den vackraste stranden i populära Phuket. Därmed fullt med folk? Inte alls. Eftersom enda sättet att ta sig hit är med long tail-båt begränsar det antalet besökare rejält. Perfekt som en heldagsutflykt, där du dessutom inte behöver tänka på maten – här finns en liten strandrestaurang med inhemsk mat och dryck.

EXTERN LÄNK: Här hittar du fler resetips i Thailand – läs mer 

 

Hälsoläget i Thailand

– Landet har klarat coronapandemin väl med få döda och lågt antal smittade jämfört med de flesta andra länder. 

 

– Thailands sjukvård rankas som den sjätte bästa i världen av amerikanska affärstidningen CEOWORLD.

 

– Hälso- och turistmyndigheterna har skapat ett särskilt certifiering, SHA (Safety and Health Administration  Certification), för inrättningar inom turistbranschen. Detta för att säkerställa trygghet hos besökare och lokalbefolkning. 

 

– SHA-certifieringen innefattar bland annat strikta regler kring hygien och renlighet på såväl hotell, b&b, turistattraktioner, affärer och restauranger. 

 

– Enligt certifieringen måste alla former av transportmedel, både allmänna och privata, följa reglerna.


Läs mer här. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Tourism Authority of Thailand och ej en artikel av Allt om Resor

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande