Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Allt om Resor har undersökt vilken hotellsajt som erbjuder de lägsta priserna och bästa villkoren.Allt om Resor har undersökt vilken hotellsajt som erbjuder de lägsta priserna och bästa villkoren.Allt om Resor har undersökt vilken hotellsajt som erbjuder de lägsta priserna och bästa villkoren.
Allt om Resor har undersökt vilken hotellsajt som erbjuder de lägsta priserna och bästa villkoren.

Boka hotell på nätet - vilken sajt är bäst?

En prisvärd weekend i Paris eller familjesemester i Vietnam - så bokar du smartast hotell på internet. Allt om Resor har undersökt vilken sajt som erbjuder de lägsta priserna och bästa villkoren.

Prisexempel

Gäller för tre nätter på New York Marriott Marquis hotel i New York.

Olotels.com 8 499 kronor (90 kronor i avbokningsavgift fram till fem dagar före incheckning, efter det så dras en tredjedel av beloppet).

Agoda.com 7 011 kronor* (Avgiftsfri avbokning till ett dygn före incheckning).

Hotels.com 8 315 kronor (Avgiftsfri avbokning till ett dygn före incheckning).

Expedia.se 8 315kronor (Avgiftsfri avbokning till ett dygn före incheckning).

Booking.com 8 120 kr (Avgiftsfri avbokning till ett dygn före incheckning).

*Exklusive skatter.

Så gjorde vi:

Priserna gäller två personer i standard dubbelrum, exklusive frukost datumen 25-28 maj. Prissökningen på samtliga sajter gjordes den 18 mars.

Att tänka på

Läs bokningsvillkor

Se till att undersöka bokningsvillkoren och läsa det finstilta för att slippa onödiga avgifter vid avbokning. Vissa hotell tar ut extra avgifter på plats, dubbelkolla villkoren för att slippa otrevliga överraskningar. Tänk på att det ibland går att avboka avgiftsfritt trots att det står att det inte går, bara du kontaktar sajten och hotellet.

Jämför priserna

På Trivago.se listas de bästa hotellpriserna just nu på olika bokningssajter. Jämför för att hitta det som passar dig.

Dubbelkolla

Även om ett hotellrum till ett visst pris är slutsålt på en viss sajt så kan det fortfarande finnas på en annan sajt eller på hotellets egen bokningssida.

Googla

Vissa sajter har dåliga sökfunktioner. Om du googlar hotellnamnet och sajten får du oftast fram det lättare.

Prisgaranti

Tänk på att många sajter erbjuder prisgaranti, alltså kan du få tillbaka mellanskillnaden om du hittar något billigare. Så det kan löna sig att kolla upp olika sajter.

Hotels.com

Antal hotell: 150 000 i hela världen.
Fördelar: Över 6,5 miljoner gästbetyg. Trevlig layout. Bra att man kan söka på exempelvis handikappanpassat och miljövänligt.
Nackdelar: Man får inte delta i lojalitetsprogrammet om man inte betalar direkt.
Bokningsvillkor: Du väljer om du vill betala på hotellet eller på en gång. Du kan avboka avgiftsfritt och pengarna kommer tillbaka inom ett par dagar.
Användarvänlighet: Väldigt lättnavigerat, extremt smidig sökfunktion och inga onödiga steg i sökresultatet.
Smartphone-app: Ja.
Rabatter: Ett lojalitetsprogram som bygger på att man får var tionde natt gratis. Dessutom skickas ständigt erbjudanden om rabatter upp till 50 procent.
Kundtjänst: Gratis från fast telefon men inte från mobil. Öppettider vardagar 8-22, helger 9-22. Kort väntetid, väldigt tillmötesgående personal som erbjuder sig att ringa till hotellet och fråga om det finns bubbelpool för att sedan återkomma till oss.

Booking.com

Antal hotell: 270 000 i hela världen.
Fördelar: Ett brett urval hotell. Ett stort plus med denna sajt är att du alltid kan boka utan att betala. Och med ett eget konto kan du själv ändra din bokning. Bra filter! Har prisgaranti som innebär att om du hittar samma rum samma datum till ett billigare pris så matchar de priset.
Nackdelar: Funkar inte alltid tekniskt att göra ombokning på "Mina sidor".
Bokningsvillkor: Du betalar inget i förskott. Avbokningsreglerna varierar från hotell till hotell. Oftast är det inget problem att avboka upp till några dagar före även om annat uppges om du kontaktar hotellet samt Booking.com.
Användarvänlighet: Det går att söka på stad + hotell men du får ej träff om du stavar fel. I övrigt, smidig sökfunktion.
Smartphone-app: Ja.
Rabatter: Det går att prenumerera på hemliga erbjudanden och rabatter.
Kundtjänst: Ingen väntetid på telefonservicen. Trevlig och tillmötesgående personal.Telefonservice dygnet runt på svenska.

Agoda.se

Antal hotell: 265 000 i hela världen.
Fördelar: Många recensioner och bilder samt rikligt med information. Väldigt bra filter om man vill söka efter särskilda önskemål som bastu, golf, nattklubb och så vidare. Något lägre priser än konkurrenterna.
Nackdelar: Filtret fungerar sisådär, vi får träffar på hotell som enligt sajten har pool och privat strand men när vi ringer upp stämmer inte informationen. Pris anges utan skatter och det totala priset anges ej förrän i slutsteg, efter att man registrerat kortuppgifter. Dåligt att man måste räkna ut själv.
Bokningsvillkor: I vissa fall betalar man online, i andra fall debiteras man först på hotellet. Avgiftsfri avbokning är oftast möjlig.
Användarvänlighet: Allmänt trist layout. Irriterande teknikstrul, när man byter språk så försvinner datuminställning, och om man backar ett steg så måste man börja om från början. Går inte att lista sökresultatet via pris, vilket är ett stort minus. Dålig sökfunktion, hittar inte hotellnamn som man söker på trots att de finns på sajten. Går inte att söka på antal personer i första steget.
Smartphone-app: Finns.
Rabatter: Erbjudanden skickas via mejl och man kan också samla bonuspoäng.
Kundtjänst: Dygnet runt-service på engelska via telefon, dock internationell samtalstaxa (engelsk). Bra "Frågor och svar" på svenska på hemsidan. Mejlsupporten svarar inom några timmar.

Olotels.se

Antal hotell: 162 718 i hela världen.
Fördelar: Om man recenserar ett hotell får man fem euro i rabatt nästa gång man bokar.
Nackdelar: Saknar facilitetsfilter och rumsbeskrivning. Måttlig hotellbeskrivning och lite skralt med bilder. Bokningsvillkor saknas, dyker upp först när bokningen redan är ifylld. Hotellrecensioner saknas.
Bokningsvillkor: Varierar, i vissa fall gäller förskottsbetalning i andra fall betalar man på plats. Ofta kan du avboka mot en låg avgift fram till fem dagar innan.
Användarvänlighet: Dålig sökfunktion då automatisk igenkänning saknas, man måste stava rätt annars får man ingen träff. Hittar ibland inte hotell trots att de finns på sajten. Plus för att sökdatum lagras även om du stänger sidan och börjar om igen.
Smartphone-app: Nej.
Rabatter: Har ett lojalitetssystem som ger dig sex procent i bonus på förbetalda hotellvistelser och tre procent på de som du betalar direkt till hotellet. Varje gång du recenserar en vistelse får du fem euro i bonus.
Kundtjänst: Finns inget telefonnummer men mejlsupport måndag till fredag 8-22 samt helger 11-19. Svar inom någon timme.

Expedia.se

Antal hotell: 150 000 i hela världen.
Fördelar: Många gästrecensioner och betyg. Rikligt med bilder och bra filter att söka på! Erbjuder prisgaranti, om du hittar ditt hotellrum samma datum till ett bättre pris på någon annan webbplats så återbetalar Expedia mellanskillnaden.
Nackdelar: Hotellbeskrivningarna kunde vara mer utförliga. Saknar vissa sökfilter.
Bokningsvillkor: Vid specialpris ges ingen återbetalning men i övrigt gäller kostnadsfri avbokning upp till en vecka innan. Du kan själv avboka via ditt konto.
Användarvänlighet: Problem med sökning på hotellnamn, får inga träffar trots att det finns i utbudet. Kommer inte ihåg och sparar sökinformationen i webbläsaren. Så fort du lämnat sidan, får du börja om från början. I övrigt bra.
Smartphone-app: Ja.
Rabatter: Erbjuder kontinuerligt specialpriser och realisationer. Bonussystemet finns bara på den globala sajten än så länge.
Kundtjänst: Telefonservice på svenska öppen 8-18, måndag till fredag 9-17, lördag-söndag. Tillmötesgående säljare som kan svara på det mesta. Runt tio minuters väntetid. E-postsupport på engelska dygnet runt.