"Den store Gatsby". I en svit på The Plaza i New York blir Leonardo di Caprios rollfigur konfronterad av Tom gällande hans påstådda affär med Daisy (Carey Mulligan).
1 av 4: "Den store Gatsby". I en svit på The Plaza i New York blir Leonardo di Caprios rollfigur konfronterad av Tom gällande hans påstådda affär med Daisy (Carey Mulligan). Foto: Warner Bros
"American Hustle". Bedragaren Irving Rosenfeld (Christian Bale) och hans vapendragare Sydney Prosser (Amy Adams) möts en gång i den förgyllda lobbyn i Fairmont Copley Plaza i Boston.
2 av 4: "American Hustle". Bedragaren Irving Rosenfeld (Christian Bale) och hans vapendragare Sydney Prosser (Amy Adams) möts en gång i den förgyllda lobbyn i Fairmont Copley Plaza i Boston.
"Saving Mr Banks". I filmen bor P L Travers (författare till Mary Poppins, spelad av Emma Thompson) på The Beverly Hills Hotel, men inspelningen ägde rum på The Langham Huntington Pasadena.
3 av 4: "Saving Mr Banks". I filmen bor P L Travers (författare till Mary Poppins, spelad av Emma Thompson) på The Beverly Hills Hotel, men inspelningen ägde rum på The Langham Huntington Pasadena. Foto: Walt Disney
"Hunger Games: Catching fire". Många av filmens scener spelades in på den norra stranden på Oahu på Hawaii inte långt från hotellet Turtle Bay Resort.
4 av 4: "Hunger Games: Catching fire". Många av filmens scener spelades in på den norra stranden på Oahu på Hawaii inte långt från hotellet Turtle Bay Resort.

Bo som filmstjärnorna – 7 lyxiga kändishotell

Vill du bo som stjärnorna, eller bara veta vilka lyxhotell som fungerat  som inspelningsplatser för några aktuella filmer? Här är sju hotell och  krogar som synts i några av höstens filmer.

1. "Saving Mr Banks"

I filmen bor P L Travers (författare till Mary Poppins, spelad av Emma Thompson) på The Beverly Hills Hotel, men inspelningen ägde rum på The Langham Huntington Pasadena, 15 kilometer från Los Angeles.

2. "The Wolf of Wall Street"

Börsmäklaren Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) friar till Naomi i det så kallade Pool Room i Four Seasons restaurang i New York.

3. "Hunger Games: Catching fire"

Många av filmens scener spelades in på den norra stranden på Oahu på Hawaii inte långt från hotellet Turtle Bay Resort.

4. "American hustle"

Bedragaren Irving Rosenfeld (Christian Bale) och hans vapendragare Sydney Prosser (Amy Adams) möts en gång i den förgyllda lobbyn i Fairmont Copley Plaza i Boston.

5. "Last Vegas"

Här är fyra män ute på äventyr, spelade av Michael Douglas, Morgan Freeman, Robert De Niro och Kevin Kline och de spelsugna männen spenderar natten på Aria Resort and Casino.

6. "12 years a slave"

Filmen handlar om Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), en fri man som kidnappas och säljs som slav. I filmen utspelas kidnappningen i Washington DC, men scenen är inspelad i New Orleans på Columns Hotel.

7. "Den store Gatsby"

Det är andra gången "Den store Gatsby" filmatiseras, denna gång med Leonardo DiCaprio som Jay Gatsby. I en svit på The Plaza i New York blir han konfronterad av Tom gällande hans påstådda affär med Daisy (Carey Mulligan).

 

Källa: Trivago.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande