Stormästarens palats i Rhodos gamla stad.
1 AV 2
2 AV 2
Stormästarens palats i Rhodos gamla stad.
Foto: Shutterstock

6 billiga och mysiga hotell i Rhodos stad

Kanske är du ute och båtluffar med ett snabbt stopp i Rhodos old town. Här är sex prisvärda, men mysiga hotell innanför murarna (och alldeles i närheten).
 

José Pieters

Rhodos gamla stad är sedan 1988 uppsatt på Unescos världsarvslista. Den nyare stadsdelen präglas av hotell och andra turistfaciliteter. Old town är en, som namnet antyder, gammal medeltidsstad med trånga gränder innanför befästa murar. Murarna och en mängd byggnadsverk är från Johannitertiden.

Taxibilar får inte köra in i Gamla stan, utan man blir avsläppt vid närmsta stadsport. Vid vissa portar finns små kommunala elbilar som kan köra till hotellen.
Ett tips är att leta rätt på hotellet på en karta, så man vet hur man ska gå i gränderna, eller ha telefonnumret tillgängligt så hotellet kan guida eller komma och hämta vid porten.

LÄS MER: Guide: Upptäck Rhodos sevärdheter på östkusten

1. Hotel Attiki: 1-stjärnigt

Enkelt hotell i olika terrasser där man kan äta ekologisk frukost på eller bara sitta och slappa. Hotellet håller med gratis cyklar och ligger centralt, nära huvudgatan Sokratous.
Adress: Theofiliskous/Haritos 2, Gamla stan
ANNONS: Läs mer och boka Attiki här [extern länk]

2. Kristina's rooms: 3-stjärnigt

Något av ett home-away-from-home, där svenska Kristina månar om gästerna i de medeltida valven. Alla rum har kokmöjligheter. Terrass med utsikt över Gamla stan.
Adress: Klistenou 8, Gamla stan
ANNONS: Läs mer och boka Kristina's rooms här [extern länk]

3. Domus Hotel Rhodes City: 1-stjärnigt

Mitt i Gamla stan med en supermarket och flera restauranger i samma fastighet. Enkla rum med dusch och tillgång till internet.
Adress: Platanos, Gamla stan
ANNONS: Läs mer och boka Domus Hotel Rhodes City här [extern länk]

4. Domus Studios Hotel: 3-stjärnigt

Nyrenoverat och lite stiligare än systerhotellet Domus. Lägenhetshotell med pentry och privat badrum i alla fyra lägenheterna. Ligger i närheten av Klocktornet i början av Sokratous och det är nära till allt.
Adress: Apolonion 11, Gamla stan
ANNONS: Läs mer och boka Domus Studios Hotel här [extern länk]

5. Casa Antika: 4-stjärnigt

Casa Antika fick en ordentlig ansiktslyftning för några år sedan och studiorna är döpta efter olika konstnärer. Klimt har egen liten balkong och Van Gogh består av flera rum. Liten fin trädgård och solterrass. Ligger i en liten gränd, nära till Ellistranden, supermarkets, tavernor och slaktare.
Adress: Amarandou 8, Nya stan, nära S:ta Mariakyrkan
ANNONS: Läs mer och boka Casa Antika här [extern länk]

6. Florida Hotel Rhodes: 2-stjärnigt

Familjehotell som ligger i en tyst gränd nära Casinot och Elli­stranden. Det är lite 80-tal över det hela, men rummen har AC, kylskåp och tv. Mycket bra budgetalternativ.

Adress: Amarandou 5, Nya stan, nära S:ta Mariakyrkan
ANNONS: Läs mer och boka Florida Hotel Rhodes här [extern länk]

LÄS MER: Rhodos 7 bästa stränder – och andra bra tips på ön