Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Jag har glömt hur man packar en resväska

Jag såg en bild från Kastrup idag, en ex-kollega hade skrivit: glöm aldrig hur en tom flygplats ser ut.
De var på väg till New York och det var ”business sas usual” förutom munskyddet och den så gott som helt tomma flygplatsen.
Så konstigt, det golvet har jag gått många steg på och trängts med resenärer från hela världen.

Någon på väg någonstans med förväntansfullt uttryck i ögonen över butiker och restauranger, någon lite stressad över om A-piren ligger till höger eller vänster och någon laid-back, som att arbetslivet vore perfekt om det inte vore för all tid som slösas bort på flygplatser runt världen.
Alla dessa samsades med all personal på flygbolagen, securityn, tullen, butikerna. Det gav ett myller och en stämning som jag för alltid kommer sakna om jag inte får uppleva det igen.

Jag kom på mig själv när jag gick förbi mina resväskor i källaren (ja, jag har flera i många olika storlekar och för alla typer av resor), att jag nästan glömt hur man packar en resväska bäst.
Det som en gång var så självklart, behoven för en tredags-slinga och behoven för en privat helg-trip, det fick jag fundera på nu.

I sommar ska jag reseleda grupper här i lokalområdet (om världen ser annorlunda ut om några månader vill säga), och vara med gruppen i fem dagar. Visst kan jag ta bilen och köra hem och hämta om jag glömmer något, men det vill jag såklart undvika. Mina alltid packade necessärer med småflaskor är numera använda och slut, och jag har inte fyllt på med nya. Så det är som en omstart på många sätt.

Den största skillnaden att börja med resandet igen tror jag är om vi har ändrat beteenden som att ta i hand och vilket avstånd vi kommer hålla till varandra. Även med vaccin och anti-kroppar står ju mycket skrivet i stjärnorna, kommer vi vara mer försiktiga och titta konstigt på den som får en hostattack även i fortsättningen?

Tony är förresten i detta nu och tar ett test, han fick feber igår och går och luktar på allt och ser om det är någon skillnad.
Själv känner jag mig lite frusen men det kan ju vara inbillning och någon form av sympati med honom.
Och okej, är det vår tur nu så låt oss få det då så det är avklarat.
Och så håller vi tummarna att vi i så fall tillhör dem som får lätta symptom och att det går obemärkt förbi.

Bilden nedan är från Kastrup en sen kväll för flera år sen, men såhär ser det tydligen ut även dagtid nuförtiden: