Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Cabincrew - Resor Resetips Reseguider Tips om din

Alla behöver sin lön som vanligt

Jag sprang på en av ex-kollegorna som trots allt har kvar sin flygtjänst och undrade hur hon hade det.
Det var bra men hon flög väldigt begränsat fick jag veta.

Det stora frågetecknet just nu för gränsgångarna är mer var och hur de ska göra sina covidtest, eftersom ett test får vara som mest 7 dagar gammal och de måste visa ett giltigt testsvar vid varje överfart till Danmark och arbetsplatsen där. Ett test kostar i alla fall knappt 400, det är 1600 per månad bara för att kunna ta sig till jobbet. En flygvärdinna kan heller inte jobba hemifrån…
Diskussionen handlar om vem som egentligen ska betala, och vilka som ska omfattas eftersom regelverken är generella. Hur det slår mot individer och individuella arbetsplatser är ju mer otrampad mark.

Jag förstår att varje beslut i den här pandemin är som att famla i mörker, för beslutsfattarna. De har ingen erfarenhet av något liknande tidigare och jag är övertygad om att alla gör sitt bästa. Ingen har onda avsikter och vill sabotera, utan det är krismöte på krismöte för att försöka fatta beslut som just nu är bäst för flest. Och helst vara lite synsk och se in i en framtid vad besluten får för konsekvenser.
En omöjlig uppgift.
Eller?
Går det kanske trots allt, att ha en uppskattning om vad som händer alla företagare som nu går på knäna genom alla restriktioner?
När kunderna uteblir och personalen ska ha sin fulla lön och hyrorna ska betalas, så kommer det såklart ha en konsekvens.
Bryr sig någon verkligen om alla kämpande företagare?
Jag ser på nära håll hur dåligt många småföretagare mår och hade önskat att det fanns ett ljus i tunneln för att de ska ha hoppet kvar att orka fortsätta.
Något annat är för svårt att ens tänka på.